Ontwerpbestemmingsplan “’t Kleesj – de Wieër”, gemeente Sittard-Geleen

Logo Sittard-Geleen

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken bekend dat zij hebben ingestemd met het bestemmingsplan “ ’t Kleesj – de Wieër”, dat ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening in ontwerp ter visie ligt.

Het plangebied maakt deel uit van het centrumgebied van Sittard en ligt aan de Parklaan 4. Naast de Parklaan aan de westzijde, wordt het plangebied verder omsloten door De Wieër aan de noord- en oostzijde en de Engelenkampstraat aan de zuidzijde. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk dat het voormalige schoolgebouw van het Bisschoppelijk College kan worden getransformeerd tot een grand-hotel en op het achterterrein wordt een bouwmogelijkheid voor een wooncomplex opgenomen.

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 1 mei 2018 gedurende 6 weken (dus tot en met 11 juni 2018) ter inzage in de Stadswinkel Geleen (stadhuis, Markt 1). Het plan is ook digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan eenieder mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van Sittard-Geleen, Postbus 18, 6130 AA Sittard. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met het team ruimtelijke ontwikkeling, tel. 046-4778738.

 

Sittard-Geleen, 30 april 2018

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen

Naar boven