Gemeente Leiden - Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Tracébesluit A4 en A44

Logo Leiden

Op 15 maart 2018 heeft de gemeenteraad van Leiden besloten het bestemmingsplan Tracébesluit A4 en A44 (NL.IMRO.0546.BP00136-0301) gewijzigd vast te stellen.

 

Aanleiding

De aanleiding voor het bestemmingsplan Tracébesluit A4 en A44 zijn het Tracébesluit A4 en Tracébesluit A44 dat de minister van Infrastructuur en Milieu op 17 december 2014 heeft vastgesteld. Deze besluiten zijn bij uitspraak van de Raad van State van 27 januari 2016 onherroepelijk geworden. Op grond van de Tracéwet dienen deze Tracébesluiten in een bestemmingsplan te worden vertaald. Met het bestemmingsplan ‘Tracébesluit A4 en A44’ wordt hier invulling aan gegeven.

 

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf vrijdag 27 april tot en met vrijdag 8 juni ter inzage. De digitale versie van het vastgestelde bestemmingsplan is in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

De papieren versie kunt u inzien in het stadhuis (Stadhuisplein 1) en bij het servicepunt Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis, Langegracht 72). Beide locaties zijn geopend op maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur. Het stadhuis is ook open op donderdag van 17.00-20.00 uur en op zaterdag van 9.00-13.00 uur.

 

Beroep indienen

De beroepstermijn loopt van zaterdag 28 april tot en met vrijdag 8 juni 2018. Gedurende deze beroepstermijn kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen kenbaar hebben gemaakt over het ontwerp bestemmingsplan;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze kenbaar te maken;

  • belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Tracébesluit A4 en A44 treedt in werking de dag na afloop van de genoemde inzagetermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de inzagetermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat er over het verzoek is beslist.

 

Informatie

Servicepunt Bouwen en Wonen, tel. 14 071 of via het online contactformulier op www.leiden.nl/contact.

Naar boven