M.e.r.-beoordelingsbesluit bestemmingsplan Voorweg 2017, gemeente Zoetermeer

Logo Zoetermeer

Het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer maakt op grond van het bepaalde in artikel 7.17 Wet milieubeheer, bekend dat hij een m.e.r.-beoordelingsbesluit heeft genomen voor inzake het bestemmingsplan Voorweg 2017. Op 17 april 2018 heeft het college besloten dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld. Een milieueffectrapport is niet nodig, omdat er geen sprake is van belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu ten gevolge van de ontwikkelingen die in het bestemmingsplan worden meegenomen.

 

Toelichting

Het plangebied Voorweg 2017 is een historisch lint en aangewezen als gemeentelijk beschermd stadsgezicht. De Voorwegzone heeft een langgerekte vorm en heeft als centrale assen de Voorweg en de Voorwegwetering. Het gebied ligt tussen de woonbebouwing van de wijken Meerzicht en Buytenwegh.

Het plangebied wordt begrensd door:

  • in het noorden: de wijk Buytenwegh en Buytenpark

  • in het zuiden: de Nieuwe Driemanspolder, de wijk Meerzicht en de wijk Driemanspolder

  • in het oosten: het stadscentrum

  • in het westen: de gemeente Leidschendam-Voorburg

 

Verspreid over het gehele plangebied zal het bestemmingsplan de ontwikkeling van circa 50 nieuwe woningen en de toevoeging van ongeveer 30.000 m2 nieuw bedrijfsvloeroppervlakte mogelijk maken.

 

Op basis van het bepaalde in de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage (Besluit m.e.r.) is de voorgenomen activiteit niet m.e.r.-beoordelingsplichtig, omdat de drempelwaarden van het Besluit m.e.r. niet worden overschreden. Indien een activiteit onder de drempelwaarden blijft, dient alsnog een vormvrije m.e.r.-beoordeling te worden uitgevoerd, waarbij onderzocht dient te worden of de activiteit belangrijke nadelige gevolgen heeft voor het milieu, gelet op de omstandigheden als bedoeld in bijlage III van de EEG-richtlijn milieueffectbeoordeling. Deze omstandigheden betreffen de kenmerken van het project, de plaats van het project en de kenmerken van de potentiële (milieu)effecten. Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling zoals opgenomen in de ‘Toelichting m.e.r.-beoordeling bestemmingsplan Voorweg 2017 blijkt dat er geen belangrijke gevolgen voor het milieu zijn te verwachten. Daarom wordt voorgesteld geen MER voor deze ontwikkeling op te stellen.

 

Terinzagelegging

Het besluit en de vormvrije m.e.r.-beoordeling liggen ter inzage vanaf 26 april 2018 voor een periode van zes weken bij de Omgevingsbalie aan de Engelandlaan 502. U dient eerst een afspraak te maken via het digitale afspraakformulier dat u aantreft en kunt invullen op: https://afspraakmaken.zoetermeer.nl/date-and-time.

 

Bezwaar

Dit besluit moet worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht waartegen geen bezwaar of beroep openstaat, tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit, in dit geval de omgevingsvergunning, rechtstreeks in zijn belang treft. Met ingang van 27 april 2018 kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer. 

 

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie , Engelandlaan 502. U dient eerst een afspraak te maken via het digitale afspraakformulier dat u aantreft en kunt invullen op: https://afspraakmaken.zoetermeer.nl/date-and-time.

 

Deze publicatie is ook digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:

www.zoetermeer.nl

  

Zoetermeer, 26 april 2018

 

Burgemeesters en wethouders van Zoetermeer,

de secretaris de burgemeester

drs. H.M.M. Koek Ch.B. Aptroot

 

Naar boven