Regeling van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 24 april 2018, nr. 2018-0000076458, houdende wijziging van de Warenwetregeling informatie- en rapportagebepalingen SZW-besluiten en intrekking van de Warenwetregeling persoonlijke beschermingsmiddelen in verband met de inwerkingtreding van het Warenwetbesluit persoonlijke beschermingsmiddelen 2018

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 11, tweede lid, van het Warenwetbesluit persoonlijke beschermingsmiddelen 2018;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 1a van de Warenwetregeling informatie- en rapportagebepalingen SZW-besluiten wordt na ‘Warenwetbesluit drukapparatuur 2016’ toegevoegd ‘en artikel 11, tweede lid, van het Warenwetbesluit persoonlijke beschermingsmiddelen 2018’.

ARTIKEL II

De Warenwetregeling persoonlijke beschermingsmiddelen wordt ingetrokken.

ARTIKEL III

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 24 april 2018

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, T. van Ark

TOELICHTING

Voor zover het gaat om informatie-uitwisseling met de toezichthouder en de nationale accreditatie-instantie en rapportageverplichtingen uit hoofde van artikel 7a van de Warenwet vinden die thans regeling in de Warenwetregeling informatie- en rapportageverplichtingen SZW-wetbesluiten. Artikel I wijzigt artikel 1a van de Warenwetregeling informatie- en rapportagebepalingen SZW-besluiten redactioneel en zorgt er voor dat de bepalingen uit die regeling voortaan ook gelden voor de EU-conformiteitsbeoordelingsinstanties aangewezen en aangemeld op grond van het Warenwetbesluit persoonlijke beschermingsmiddelen 2018.

De wettelijke grondslag van de Warenwetregeling persoonlijke beschermingsmiddelen is vervallen met de inwerkingtreding per 21 april 2018 van het Warenwetbesluit persoonlijke beschermingsmiddelen 2018 en de gelijktijdige intrekking van het Warenwetbesluit persoonlijke beschermingsmiddelen vanwege het volledig van kracht worden van Verordening (EU) 2016/425 van het Europees Parlement en de Raad van 9 maart 2016 betreffende persoonlijke beschermingsmiddelen en tot intrekking van Richtlijn 89/686/EEG van de Raad (PbEU 2016, L 81). Artikel II voorziet in de intrekking van deze regeling.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, T. van Ark

Naar boven