Ontwerp facetbestemmingsplan Parkeren en ontwerpbeheersverordening Parkeren Sittard

Logo Sittard-Geleen

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken bekend dat zij bij besluit van 24 april 2018 hebben ingestemd met een ontwerp van het facetbestemmingsplan “Parkeren” en het ontwerp van de beheersverordening “Parkeren” en dat ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerp van dit bestemmingsplan c.q. deze beheersverordening ter visie ligt.

 

Aanleiding en inhoud

De stedenbouwkundige bepalingen uit de bouwverordening komen met ingang van 1 juli 2018 te vervallen. Dit zijn onder andere de bepalingen met betrekking tot “parkeren”.

Om de parkeernormen die zijn vastgesteld door de Raad in 2012 te borgen, dient er een facetbestemmingsplan Parkeren en een beheersverordening Parkeren te worden vastgesteld.

Inhoudelijk worden de parkeernormen en het parkeerbeleid niet gewijzigd.

 

Ontwerp-bestemmingplan en ontwerp- beheersverordening ter inzage

U kunt het ontwerp van het bestemmingsplan, bestaande uit een verbeelding (voorheen: plankaart), regels (voorheen: voorschriften) en een toelichting inzien van 26 april 2018 gedurende zes weken (dus tot en met 6 juni 2018) en het ontwerp van de beheersverordening bij de Stadswinkel Geleen (van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur), Markt 1 te Geleen.

Het ontwerp van het bestemmingsplan is tevens in te zien via: www.ruimtelijkeplannen.nl: NL.IMRO.1883.bpParkeren-ON01.

Mogelijkheid indienen zienswijze

Voordat de Raad het bestemmingsplan c.q. beheersverordening vaststelt, stellen wij u in de gelegenheid om gedurende de inzagetermijn uw zienswijze over het ontwerp van het bestemmingsplan kenbaar te maken. Dat kan op verschillende manieren:

  • -

    Schriftelijk

    U kunt uw zienswijze sturen naar:

    De gemeenteraad van Sittard-Geleen,

    Team Ruimtelijke Ontwikkeling,Postbus 18, 6130 AA Sittard.

  • -

    Elektronisch (met DigiD)

    Op www.sittard-geleen.nl (trefwoord zienswijze) staat hoe u dit kun doen.

    Tip: zorg dat u de documenten die u eventueel wilt toevoegen aan uw bezwaarschrift digitaal beschikbaar heeft. (pdf, Word of Excel)

  • -

    Fax

    U kunt uw zienswijze ook faxen naar nummer 046-477 75 55

    Let er wel op dat het begin van de fax vóór twaalf uur 's avonds op de laatste dag van de termijn bij de gemeente binnen moet zijn.

  • -

    Persoonlijk

    U kunt uw zienswijze persoonlijk afgeven bij de Stadswinkel, Markt 1, Geleen.

  • -

    Mondeling

    U kunt uw zienswijze mondeling indienen. Er wordt dan een verslag gemaakt. Dit is vooral van belang als u daarna nog beroep wilt aantekenen. De gemeente is verplicht zo’n verslag op te stellen.

Naar boven