Vaststelling bestemmingsplan‘Herziening Uiterweg - Plasoevers 2005 - Uiterweg 139’ en besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Logo Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken bekend dat de gemeenteraad van Aalsmeer tijdens zijn vergadering van 19 april 2018 het bestemmingsplan‘Herziening Uiterweg - Plasoevers 2005 - Uiterweg 139’ heeft vastgesteld. Bij besluit van gelijke datum heeft de gemeenteraad voorts besloten geen exploitatieplan vast te stellen, daar het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd en geen noodzaak wordt gezien om een tijdvak of fasering te bepalen of nadere eisen, regels of een uitwerking van regels te stellen.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is opgesteld naar aanleiding van een verzoek om het perceel Uiterweg 139 te herinrichten. De herinrichting bestaat uit het dempen van water en de vervangende nieuwbouw van één woning met parkeerkelder en zwembad, een boothuis, een haven met steigers met acht ligplaatsen voor boten en drie ligplaatsen voor recreatiearken.

Met dit bestemmingsplan wordt de bouw van de woning met bijbehorende voorzieningen en het verruimen van de woonbestemming mogelijk gemaakt. Het realiseren van het boothuis en het wijzigen van (de ligplaatsen in) de haven maken geen onderdeel uit van dit bestemmingsplan. Dat deel van de herinrichting van het perceel is in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan 'Uiterweg - Plasoevers 2005'.

Wijzigingen

Voor het bestemmingsplan is een ambtshalve wijziging doorgevoerd, omdat na de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan het Luchthavenindelingbesluit Schiphol per 1 januari 2018 is gewijzigd. Voor onder meer het vervangen van een geluidgevoelig gebouw door een gelijksoortig geluidgevoelig gebouw, is niet langer een verklaring van geen bezwaar (op basis van de Wet luchtvaart) van de minister van Infrastructuur en Milieu benodigd. Daarom moest artikel 8.1 van de regels van het bestemmingsplan worden aangepast. Daarnaast zijn enkele passages in de toelichting hierop aangepast.

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan, het besluit hogere grenswaarden (bijlage 3 behorende bij de toelichting op het bestemmingsplan) en de overige relevante stukken liggen van 27 april 2018 tot en met 8 juni 2018 op de volgende wijzen voor een ieder ter inzage:

  • in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.09AF-VG01 en

  • via de gemeentelijke website www.aalsmeer.nl of rechtstreeks http://0358.ropubliceer.nl;

  • in papieren vorm bij de balie van de receptie in het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur (vrije inloop). Op woensdag is de balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur;

  • in papieren vorm bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

B esluit hogere grenswaarden

Akoestisch onderzoek heeft uitgewezen dat de voorkeursgrenswaarde voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting op de voorgevel van de woning zal worden overschreden vanwege het wegverkeerslawaai van de Uiterweg. Uit het onderzoek blijkt tevens dat geluidreducerende maatregelen onvoldoende mogelijk zijn. Op 20 maart 2018 hebben burgemeester en wethouders een hogere grenswaarde vastgesteld voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting op de voorgevel van de woning.

Beroep

Het instellen van beroep tegen de besluiten is mogelijk van 28 april 2018 tot en met 8 juni 2018. Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

  • -

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht over de ontwerpbesluiten;

  • -

    belanghebbenden die weliswaar geen zienswijze over de ontwerpbesluiten naar voren hebben gebracht, maar kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat waren tijdig een zienswijze in te dienen;

  • -

    een ieder die bezwaar heeft tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan.

Het beroepschrift moet zijn voorzien van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Inwerkingtreding

De besluiten treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt een besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Aalsmeer, 26 april 2018

Naar boven