Ontwerpbestemmingsplan/ omgevingsvergunning Margarethaweg 1 Oostburg

Logo Sluis

Burgemeester en wethouders van Sluis maken op grond van artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat er inzage wordt gelegd:

 

1. het ontwerpbestemmingsplan 'Margarethaweg 1 Oostburg', en

2. een ontwerp van de omgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen en milieu voor het oprichten van een pluimveestal op het perceel Margarethaweg 1 Oostburg.

 

Plangebied

Het bestemmingsplan voorziet in de juridisch planologische regeling voor het vergroten van het bouwvlak op het perceel Margarethaweg 1 Oostburg en verruiming van het toegestane aantal m2 intensieve veehouderij van 4.280m2 naar 4.932 m2.

 

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige ter inzage legging van het ontwerp bestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling uit paragraaf 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De bovengenoemde besluiten worden als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld en voorbereid. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan en het college van Burgemeester en Wethouders is het bevoegde gezag voor de omgevingsvergunning.

 

Het plan inzien

Het ontwerp bestemmingsplan (met de daarbij behorende bijlagen en het ontwerpbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan) en de ontwerp omgevingsvergunning voor het bouwen (met de aanvraag en de daarbij behorende stukken) liggen met ingang van 3 mei 2018 gedurende zes weken (tot en met 13 juni 2018) voor iedereen tijdens openingstijden ter inzage in het Klanten Contact Centrum (KCC) Nieuwstraat 22 te Oostburg. Het ontwerp bestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning zijn ook in te zien via de gemeentelijke website www.gemeentesluis.nl. Daarnaast kan het volledige ontwerp bestemmingsplan worden geraadpleegd via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer: NL.IMRO.1714.bpmargarethaweg1-ON01). Op verzoek kunnen de desbetreffende stukken buiten kantooruren worden ingezien. U kunt hiervoor een afspraak maken met mevrouw V. Dekker of mevrouw S. Claeys van de afdeling Externe dienstverlening, op telefoonnummer +140117.

 

Zienswijzen

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad over het ontwerp bestemmingsplan of bij het college over de ontwerp omgevingsvergunning op de volgende wijze:

Schriftelijk: u kunt uw zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Sluis, Postbus 27, 4500 AA Oostburg.

Mondeling: u kunt hiervoor een afspraak maken met mevrouw V. Dekker of mevrouw S. Claeys van de afdeling Externe dienstverlening via het algemene telefoonnummer +140117.

 

Maak daarbij wel zo duidelijk mogelijk kenbaar tegen welk ontwerp besluit uw zienswijze zich richt (bestemmingsplan of vergunning). Voor zover de zienswijze zich richt op het ontwerp bestemmingsplan, zal deze ter behandeling worden voorgelegd aan de gemeenteraad bij het voorstel over vaststelling van het bestemmingsplan. Het besluit op de omgevingsvergunning zal genomen worden door het college van burgemeester en wethouders. Wij maken u er op attent dat het niet mogelijk is uw zienswijze via de gemeentelijke website kenbaar te maken.

 

Het college van burgemeester en wethouders van Sluis brengen tevens ter kennis dat zij op grond van artikel 6.12, lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening, voornemens zijn om bij het besluit tot vaststelling van het ontwerpbestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen omdat er geen sprake is van een aangewezen bouwplan.

 

 

 

Oostburg, 2 mei 2018

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN SLUIS,

De wnd. secretaris, De burgemeester,

F.M.L. Lauret mr. M.M.D. Vermue

Naar boven