Wijziging Verordening ruimte ivm plan Gemert-Bakel Stedelijke gebieden, oktober 2017

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 9 januari 2018 de ‘Wijziging Verordening ruimte ivm plan Gemert-Bakel Stedelijke gebieden, oktober 2017’ vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.VrNBHB1652Stdgeb17-va01.

 

Inhoud

Het bestemmingsplan is een gebruikelijke halfjaarlijkse herziening van de bestemmingsplannen voor de bebouwde kommen van de kernen - en directe omgeving daarvan - binnen de gemeente. Onder meer worden in dergelijke halfjaarlijkse herzieningen nieuwe ontwikkelingen opgenomen. In dit plan is voor de herbegrenzing van het ‘Bestaand stedelijk gebied’, een tweetal locaties van belang:

adres Handelseweg 104 te Handel waar in de tuin van een bestaande woning, die binnen bestaand stedelijk gebied ligt, een bio-ecologische woning wordt beoogd;

adres Burgemeester Wijtvlietlaan 2 te De Rips waar een zeer beperkte uitbreiding van een bedrijfsperceel van een mengvoederfabriek aan de orde is om een vrachtwagenparkeerplaats te realiseren. De mengvoederfabriek op zich bevindt zich binnen bestaand stedelijk gebied.

 

Bovengenoemde locaties vallen nèt buiten de grenzen van de structuur ‘Bestaand stedelijk gebied’ in de Verordening ruimte en moeten dus als buitengebied worden beschouwd.

Handelseweg 104 te Handel

Hier mag, behoudens enkele specifieke uitzonderingen die in de Verordening ruimte zijn genoemd, geen nieuwe woning worden gerealiseerd. Vaststelling van het bestemmingsplan voor dit adres is daarom alleen mogelijk na een beperkte aanpassing van de grenzen van de structuur ‘Bestaand stedelijk gebied’ in de Verordening ruimte op grond van artikel 4.11 van de Verordening ruimte.

Burgemeester Wijtvlietlaan 2 te De Rips

Door een zeer beperkte herbegrenzing van de structuur ‘Bestaand stedelijk gebied’ komt het gehele, met een vrachtwagenparkeerplaats uitgebreide, bedrijfsperceel binnen de structuur ‘Bestaand stedelijk gebied’ te liggen. Hierdoor wordt het bedrijfsperceel niet meer doorsneden door de grenzen van een tweetal structuren van de Verordening ruimte en komt een logische begrenzing tot stand. Vaststelling van het bestemmingsplan voor dit adres is daarom alleen mogelijk na een beperkte aanpassing van de grenzen van de structuur ‘Bestaand stedelijk gebied’ in de Verordening ruimte op grond van artikel 4.11 van de Verordening ruimte.

 

Het bestemmingsplan voldoet voor beide locaties aan de daarbij gestelde voorwaarden en er worden verder geen provinciale belangen geschaad. Er is sprake van een (zeer) beperkte afronding van de structuur ‘Bestaand stedelijk gebied’ op een tweetal locaties waar een logische stedenbouwkundige opzet tot stand komt. Verder wordt voor deze locaties voldaan aan de voorwaarde van kwaliteitsverbetering van het landschap (artikel 3.2 Verordening ruimte). Aldus bestaat er geen bezwaar tegen medewerking aan het gemeentelijke plan via een herbegrenzing van de structuur ‘Bestaand stedelijk gebied’ voor deze twee locaties.

 

De vaststelling van de wijziging van de Verordening ruimte zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten.

 

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. HYPERLINK "http://ruimtelijkeplannen.brabant.nl/?phID=0EA458A1-F7C9-4B5F-89BE-920A05E61F6F" ruimtelijkeplannen.brabant.nl;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

 

 

’s-Hertogenbosch, 9 januari 2018

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

de voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Naar boven