Ontwerpbestemmingsplan “Haarweg achter 17 in Overberg”, gemeente Utrechtse Heuvelrug

Logo Utrechtse Heuvelrug

Het ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 30 april 2018 gedurende zes weken (tot en met 11 juni 2018) het ontwerpbestemmingsplan “Haarweg achter 17 in Overberg” en de daarop betrekking hebbende stukken voor iedereen ter inzage liggen (identificatienummer: NL.IMRO.1581.AMRhaarweg17-ON01).

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het ontwerpbestemmingsplan beoogt een strook grond met momenteel de bestemming Bedrijf te herbestemmen met de bestemming Wonen, zonder bouwvlak. Deze strook maakte voorheen deel uit van het bedrijf gelegen aan de Haarweg 17 in Overberg. Nu de loods is gesloopt, worden de gronden toegevoegd aan de woningen ten noorden van deze strook, om als tuin bij de woningen te fungeren.  Er wordt geen exploitatieplan vastgesteld, omdat voor deze wijziging de legesverordening van toepassing is. 

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien of raadplegen?

Het plan is binnen de genoemde termijn digitaal raadpleegbaar en beschikbaar via de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ga naar www.heuvelrug.nl/terinzage.

U kunt het plan ook inzien in het Publiekscentrum, Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2 in Doorn en in basisschool De Wegwijzer in Overberg tijdens de openingsuren.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder naar keuze via de website, schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen:

  • Zienswijzen via de website kunnen worden ingediend met het onlineformulier. Ga naar www.heuvelrug.nl/terinzage;

  • Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van de Utrechtse Heuvelrug, Postbus 200, 3940 AE Doorn;

  • Indien u een mondelinge zienswijze wilt indienen verzoeken wij u vóór 04 juni 2018 contact op te nemen met de Geke Veenstra van het team Omgevingsontwikkeling van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, via 0343 56 56 00

Vermeld bij uw zienswijze in het onderwerp: “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Haarweg achter 17 in Overberg”.

Vervolgtraject

Van eventuele zienswijzen zal een aparte nota worden gemaakt. De zienswijzen zullen aan het college van burgemeester en wethouders worden voorgelegd en vervolgens aan de gemeenteraad ter (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan worden aangeboden.

Naar boven