Bekendmaking vastgesteld uitwerkingsplan Koningin Maximahof

Logo Kapelle

Burgemeester en wethouders van Kapelle maken ingevolge artikel 3.8 Wro en afdeling 3.4 Awb bekend dat met ingang van donderdag 26 april 2018 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het gewijzigd vastgestelde uitwerkingsplan Koningin Maximahof.

 

Plangebied

Het plangebied is gelegen tussen de Prinses Beatrixweg, Molenstraat, Bonzijweg en Oranjeboomstraat te Wemeldinge. Het betreft het voormalig sportveld en het aangrenzend bedrijventerrein.

 

Hoofdlijnen van het plan

Het Uitwerkingsplan omschrijft de ontwikkeling van het plangebied tot een nieuw woongebied met maximaal 50 woningen. Het plan voorziet in de regels voor het realiseren van wegen, groen, woningen en de bijbehorende voorzieningen.

De wijziging bestaat uit een aanpassing van artikel 9 van de regels; de vrijwaringszone - molenbiotoop. Naast regels voor bebouwing zijn ook regels voor beplanting omschreven.

 

Het plan inzien

U kunt het uitwerkingsplan inzien op het gemeentehuis, Kerkplein 1 te Kapelle. Deze stukken zijn tevens in pdf-versie te raadplegen op de gemeentelijke website www.kapelle.nl onder Bestemmingsplannen. Een volledig digitale versie van het uitwerkingsplan, met code NL.IMRO.0678.WemeldingeUW001-VAST is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Beroep

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Daarnaast kan een ieder beroep instellen tegen de wijzigingen die in het uitwerkingsplan zijn aangebracht. De beroepstermijn bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd.

 

Beroep kan worden ingesteld door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de voorzitter van die Afdeling.

 

Het besluit treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het besluit niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het besluit. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Kapelle, 25 april 2018

Burgemeester en wethouders van Kapelle.

Naar boven