Deels opnieuw vastgesteld bestemmingsplan ‘Wijk en Aalburg’ te Wijk en Aalburg, gemeente Aalburg.

Logo Aalburg

De gemeenteraad van Aalburg heeft op 27 maart 2018 het bestemmingsplan ‘Wijk en Aalburg’ deels opnieuw vastgesteld conform de ‘Toelichting bij vaststellingsbesluit bestemmingsplan ‘Wijk en Aalburg. Het plannummer is NL.IMRO.0738.BP7000-GV02.

Bestuurlijke lus

Op het vaststellingsbesluit is afdeling 8.2.2A van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Dit betekent dat de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State de zogeheten ‘bestuurlijke lus’ heeft toegepast. De gemeenteraad heeft met die uitspraak de opdracht gekregen om het besluit bij te stellen, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gedaan hoeft te worden. De tussenuitspraak dateert van 27 december 2017, zaaknummer 201702293/1.

Wijzigingen ten opzichte van het bestemmingsplan

De wijzigingen betreffen:

1. Het opnemen van de metaalbedrijven in bijlage 1 ‘Staat van bedrijfsactiviteiten’ van de regels van het bestemmingsplan Wijk en Aalburg;

2. Het toestaan van reguliere detailhandel in het pand op het perceel Polstraat 19a te Wijk en Aalburg;

3. De bebouwing voor zover deze valt onder het overgangsrecht, achter het perceel Polstraat 19a is opgenomen binnen de bestemming Gemengd en het bouwvlak.

Sectorplan ‘Dubbelbestemmingen en Gebiedsaanduidingen’

Voorliggend bestemmingsplan regelt alle enkelbestemmingen voor het plangebied. De dubbelbestemmingen en de algemene gebiedsaanduidingen zijn opgenomen in het bestemmingsplan ‘Dubbelbestemmingen en Gebiedsaanduidingen’.

Tervisielegging

Het opnieuw vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken ligt vanaf donderdag 26 april t/m woensdag 6 juni 2018 voor eenieder ter inzage.

Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plannummer is NL.IMRO.0738.BP7000-GV02.

Binnen de termijn van de tervisielegging kan uitsluitend op afspraak met de balie VROM de stukken behorende bij het bestemmingsplan worden ingezien. U kunt de balie VROM vinden aan de Grote Kerkstraat 32 te Wijk en Aalburg.

Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de gemeente op het telefoonnummer (0416) 698 700.

Beroep

Belanghebbenden kunnen tegen de aangebrachte wijzigingen (nieuw vaststellingsbesluit) gedurende de termijn van ter inzage legging, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Degenen die reeds eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 20 december 2016 tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Wijk en Aalburg’, hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven, planonderdelen.

Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak.

Ter voldoening aan de tussenuitspraak zijn de stukken verzonden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State voor verdere behandeling.

 

Wijk en Aalburg, 25 april 2018

 

Naar boven