Kennisgeving in het kader van de uitvoering van het project RijnlandRoute, Rijkswaterstaat

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning gemeente Leiden (twee 10 kV-verbindingen)

Ten behoeve van de realisatie van de RijnlandRoute heeft de voormalige Minister van Infrastructuur en Milieu op 17 december 2015 de Tracébesluiten A4 en A44 vastgesteld. Voor de provinciale weggedeelten van de RijnlandRoute is een provinciaal inpassingsplan opgesteld door provinciale staten van Zuid-Holland.

De RijnlandRoute is een nieuwe wegverbinding van Katwijk, via de A44, naar de A4 bij Leiden. De weg lost huidige knelpunten op en garandeert de doorstroming in de regio Holland Rijnland, met name rondom Leiden en Katwijk.

Op grond van artikel 3.33, lid 1 en lid 4 Wet ruimtelijke ordening (Wro) in samenhang met artikel 3.31 lid 1 Wro bevordert het college van gedeputeerde staten van Zuid-Holland een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Provinciaal Inpassingsplan. Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

In het kader van deze coördinatie geeft het college van gedeputeerde staten van Zuid-Holland kennis van het feit dat onderstaand ontwerpbesluit is genomen voor de uitvoering van het Provinciaal Inpassingsplan RijnlandRoute overeenkomstig de procedure van artikel 3.31 lid 3 Wro in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Welk ontwerpbesluit is genomen en ligt ter inzage?

Het betreft een ontwerpbesluit van 10 april 2018 (WABO 180293/3453291 OLO) op aanvraag van Liander N.V., afgegeven door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden, voor een omgevingsvergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht ten behoeve van het project ‘het aanleggen van twee 10 kV-verbindingen’ voor diverse percelen in de gemeenten Leiden, Voorschoten en Leidschendam-Voorburg.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 27 april 2018 tot en met 7 juni 2018 tijdens kantooruren ter inzage op het gemeentekantoor van de gemeente Leiden, Stadsbouwhuis, Langegracht 72 te Leiden. Voor het inzien van de stukken kan contact opgenomen worden met het Team Omgevingsvergunningen via telefoonnummer 140 71, keuze 3 of via het contactformulier: https://www.e-inwoner.nl/prod/fr/Leiden/Contactformulier/new.

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

Van 27 april 2018 tot en met 7 juni 2018 kan eenieder tegen het ontwerpbesluit schriftelijk of mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden, ter attentie van het Cluster Publiekzaken, Handhaving & Veiligheid, Team Omgevingsvergunningen, Postbus 9100, 2300 PC Leiden.

Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kunt u een afspraak maken via het secretariaat van het Team Omgevingsvergunningen, telefoonnummer 14 071, keuze 3.

Gewezen wordt op het feit dat alleen belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit of aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht op het ontwerpbesluit, te zijner tijd beroep kunnen instellen tegen het definitieve besluit.

Meer informatie?

Nadere informatie met betrekking tot het ontwerpbesluit kunt u inwinnen bij het servicepunt Bouwen en Wonen, Langegracht 72, Leiden. Openingstijden en overige contactgegevens zijn te vinden via http://gemeente.leiden.nl/contact. De gemeente Leiden is op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 14 071, keuze 3.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, namens deze, het hoofd van de afdeling BJV-Projectadvisering bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat, A.K. van de Ven

Naar boven