Vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied Heeze-Leende 2017’

Logo Heeze-Leende

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 5 maart 2018 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Heeze-Leende 2017’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan 'Buitengebied Heeze-Leende 2017' is een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Heeze-Leende 2014’. Tegen het bestemmingsplan ‘Buitengebied Heeze-Leende 2014’ zijn een aantal beroepen ingediend. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 8 juli 2015 een aantal van deze beroepen (gedeeltelijk) gegrond verklaard. Naar aanleiding van de uitspraak moet het geldende bestemmingsplan op onderdelen worden aangepast. Het bestemmingsplan ‘Buitengebied Heeze-Leende 2017’ is er hoofdzakelijk op gericht om de onderdelen naar aanleiding van de uitspraak van de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State en de consequenties van de Verordening ruimte 2014 te verwerken, een aantal ontdekte kleinschalige verbeterpunten en te herstellen planonderdelen mee te nemen, alsmede in de afgelopen periode vastgestelde postzegelplannen en wijzigingsplannen integraal te verwerken.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 24 augustus 2017 tot en met 4 oktober 2017 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn zienswijzen ingediend die deels geleid hebben tot wijziging van het plan. Ook zijn er enkele ambtshalve wijzigingen aangebracht. Alle wijzigingen zijn beschreven in de nota van zienswijzen.

Inzien

Het bestemmingsplan, met de daarbij behorende stukken, ligt met ingang van 26 april 2018 tot en met 6 juni 2018 tijdens de openingsuren ter inzage in de hal van het gemeentehuis te Heeze. Het bestemmingsplan is tevens digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website.

Beroep

Gedurende de periode van terinzagelegging kan een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze in te dienen. Tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kunnen alle belanghebbenden beroep instellen. Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd.

Mogelijkheid verzoek om voorlopige voorziening

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan een belanghebbende die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als dat verzoek binnen de termijn van terinzagelegging is gedaan, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Ook voor een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven