Verkeersbesluit GPP De Zicht Bemmel

Logo Lingewaard

Onderwerp

Verkeersbesluit voor het instellen van een individuele gehandicaptenparkeerplaats nabij De Zicht 29 te Bemmel.

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994, en paragraaf 7b van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging gemeente Lingewaard 2017, is de Teammanager Openbare Ruimte en Vastgoed bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Overwegende dat:

  • een aanvraag is ontvangen voor een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats nabij De Zicht 29 te Bemmel;

  • de aanvrager beschikt over een geldige gehandicaptenparkeerkaart, waarop het kenteken van het voertuig staat vermeld, waarmee de houder van de kaart zelf rijdt

  • in de directe omgeving van de woning waarvoor het verzoek wordt gedaan bij voortduren onvoldoende parkeergelegenheid aanwezig is;

  • de aanvrager niet beschikt over de mogelijkheid om zelf in een eigen parkeerplaats te voorzien en daarom is aangewezen op openbare parkeergelegenheden;

  • door het realiseren van de gehandicaptenparkeerplaats de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer niet in gevaar worden gebracht.

Vereiste van het besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Motivering

Met het verkeersbesluit wordt beoogd:

  • het verzekeren van de veiligheid op de weg;

  • het beschermen van de weggebruikers en passagiers;

  • de aanvrager die aangewezen is op parkeren in de openbare ruimte een parkeerplaats in de directe omgeving van de woning ter beschikking te stellen.

 

Het is daarom gewenst om:

  • een gehandicaptenparkeerplaats in te stellen nabij de woning met adres De Zicht 29 te Bemmel conform tekening VB-2018-002 en dit kenbaar te maken in de openbare ruimte door middel van het plaatsen van het verkeersbord conform model E6 (invalidenparkeerplaats) van Bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990;

  • de gehandicaptenparkeerplaats voor de aanvrager te reserveren door middel van het plaatsen van het onderbord conform model OB309 waarop het kenteken is vermeld van het voertuig waarvoor de parkeerplaats is bedoeld.

 

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de korpschef van politie of diens gemandateerde.

 

Besluiten

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten wij om:

  • 1.

    een gehandicaptenparkeerplaats in te stellen nabij de woning met adres De Zicht 29 te Bemmel en dit kenbaar te maken in de openbare ruimte door middel van het plaatsen van het verkeersbord conform model E6 (invalidenparkeerplaats) van Bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990;

  • 2.

    de gehandicaptenparkeerplaats voor de aanvrager te reserveren door middel van het plaatsen van het onderbord van conform model OB309 waarop het kenteken is vermeld van het voertuig waarvoor de parkeerplaats is bedoeld.

Bezwaar

Indien u het niet eens bent met dit besluit kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift bij ons indienen.

 

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening (datum);

  • een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • de gronden van het bezwaar of beroep (motivering).

 

Het bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Voor schorsende werking is een uitspraak van de Voorzieningenrechter nodig. Hiervoor kan, tegelijk met of na de indiening van het bezwaarschrift, een verzoek worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

 

Tegen dit besluit kunnen eventueel ook andere belanghebbenden een bezwaarschrift indienen.

 

 

Bemmel, 9 april 2018

 

namens burgemeester en wethouders van Lingewaard,

 

T. Pruijn, teammanager Openbare Ruimte en Vastgoed

Naar boven