Vastgestelde uitwerkingsplannen 3, 4 en 5 Vossepolder Hillegom

Logo Hillegom

 

Burgemeester en wethouders van Hillegom hebben op 4 april 2018 de uitwerkingsplannen 3, 4 en 5 Vossepolder Hillegom vastgesteld. Dat betekent dat in het gebied van de uitwerkingsplannen regels gelden voor het bebouwen en het gebruik van die gronden. Dit heeft mogelijk gevolgen voor belanghebbende eigenaren en gebruikers van gronden in (de omgeving van) het plangebied.

Het ontwerp van dit uitwerkingsplan heeft al eerder ter inzage gelegen. Bij de vaststelling van het plan zijn er in het ontwerpplan geen wijzigingen aangebracht.

Ligging plangebied  uitwerkingsplannen

De uitwerkingsplannen 3, 4 en 5 liggen in de woonwijk de Vossepolder te Hillegom. Deze wijk ligt in het Noordoosten van Hillegom tussen de Weerlaan, de Weerlanervaart en de Ringvaart.

Inhoud uitwerkingsplannen

In uitwerkingsplan 3 is voorzien in de bouw van maximaal 21 appartementen. In de uitwerkingsplannen 4 en 5 kunnen respectievelijk 7 en 39 eengezinswoningen worden gebouwd.

Plannen inzien

Wilt u meer weten over de inhoud van de plannen? Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u de uitwerkingsplannen en de bijbehorende stukken digitaal inzien.

U kunt de uitwerkingsplannen ook op het gemeentehuis inzien. Het plan (verbeelding, regels, toelichting) en het vaststellingsbesluit liggen met ingang van dinsdag 24 april 2017 ter inzage op het gemeentehuis, Hoofdstraat 115 te Hillegom. De balie van het gemeentehuis is op de volgende tijden geopend: maandag t/m woensdag van 8.30 uur tot 17.00 uur, donderdag van 8.30 uur tot 20.00 uur en vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur.

Beroep

U kunt tegen de plannen beroep instellen als u belanghebbende bent en als u eerder in de procedure een zienswijze heeft ingediend tegen de ontwerp uitwerkingsplannen. Als u kunt aantonen dat u niet in staat bent geweest om met een zienswijze te reageren op de ontwerp uitwerkingsplannen kunt u ook beroep indienen. Heeft u tegen de ontwerp uitwerkingsplannen geen zienswijze ingediend, dan kunt u dus in beginsel geen beroep instellen.

Hoe stelt u beroep in?

Als u beroep wilt instellen, moet u een beroepschrift indienen. Dat kan per brief. De brief stuurt u naar: Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Burgers kunnen met hun DigiD ook beroep indienen via het digitale loket op de website van de Raad van State. Aan het in behandeling nemen van het beroepschrift door de Raad van State zijn kosten verbonden.

Binnen hoeveel tijd kunt u een beroepschrift indienen?

De termijn voor het instellen van beroep is zes weken. De beroepstermijn gaat in op dinsdag 24 april 2018 en loopt door tot en met dinsdag 5 juni 2018. Is uw beroepschrift niet binnen de beroepstermijn ingediend, dan verspeelt u - op zeer uitzonderlijke gevallen na - uw recht om beroep in te stellen. Let dus goed op deze termijn.

Verzoek om voorlopige voorziening

De uitwerkingsplannen treden in werking op woensdag 6 juni 2018. Het instellen van beroep schort de werking van de uitwerkingsplannen niet op. Maar de plannen kunnen intussen voor u onherstelbare gevolgen hebben. Daarom kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als u het verzoek om voorlopige voorziening indient binnen de beroepstermijn treden de uitwerkingsplannen niet in werking voordat er op uw verzoek is beslist.

U kunt in één brief tegelijkertijd beroep instellen én een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Geef in de brief dan duidelijk aan dat u beide doet. Het beroepschrift en het verzoekschrift zijn, zelfs als u ze in één brief combineert, twee afzonderlijke procedures waarvoor u twee keer kosten moet betalen. U kunt niet alléén een verzoek om voorlopige voorziening doen; u moet daarvoor ook beroep ingesteld hebben.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over de beroepsprocedure of de plannen kunt u contact opnemen met het klantcontactcentrum van HLTsamen, op telefoonnummer 14 0252.

 

Naar boven