Besluit van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn op grond van artikel 12 Besluit Administratieve Bepalingen inzake het wegverkeer tot het instellen van een parkeerverbod op gedeelte Schoolstraat te Benthuizen.

Logo Alphen aan den Rijn

Wegbeheerders moeten bij het plaatsen of verwijderen van sommige verkeerstekens een verkeersbesluit nemen. In het verkeersbesluit wordt afgewogen waarom verkeerstekens worden geplaatst of verwijderd.

Het college besluit op een gedeelte ter hoogte van de Schoolstraat 12 te Benthuizen een parkeerverbod in te stellen. Parkeren op deze locatie is niet langer toegestaan.

Inleiding

De gemeente heeft een verzoek van de bewoners van de Schoolstraat 12 te Benthuizen ontvangen om een parkeerverbod voor hun woning in te stellen. In tegenstelling tot de overige woningen in de Schoolstraat is zowel de ingang van de woning als de ingang van de schuur van perceel 12 aan de voorzijde gelegen. Omdat er in de Schoolstraat geen parkeerverbod geldt wordt er regelmatig hinderlijk geparkeerd voor de woning waardoor er geen doorgang mogelijk is om bijvoorbeeld met de (brom)fiets, kinderwagen of ander vervoersmiddel de rijbaan te bereiken.

Dit gaat onder andere ten koste van de bruikbaarheid van de weg. Daarom is besloten om voor deze woning, een beperkte parkeerverbod in te stellen door middel van een gele onderbroken streep om zo de doorgang te realiseren.

Belangenafweging

Door het college is afgewogen of het instellen van het parkeerverbod voor anderen tot onredelijke gevolgen leidt. Het gedeelte waar een parkeerverbod gaat gelden was in principe al niet bestemd voor parkeren in verband met de bereikbaarheid van de woning en schuur. Gezien de beperkte lengte van het parkeerverbod zal de parkeerdruk in de wijk niet zodanig negatief beïnvloed worden. Het belang van de bereikbaarheid en doorgang van deze woning, weegt zwaarder dan het parkeren op deze locatie.

Overleg:

Er heeft conform artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) overleg plaatsgevonden met de door de korpschef van de nationale politie daartoe gemachtigde verkeersadviseur. Deze gaat akkoord met dit besluit.

BESLUIT

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn,

  • -

    gelet op voorgaande overwegingen en tevens gelet op het bepaalde in artikel 12 en artikel 21 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer in verband met artikel 2, eerste, tweede en derde lid, van de Wegenverkeerswet 1994;

  • -

    gelet op artikel 24, eerste lid, onder e van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990.

besluiten tot:

het plaatsen van een parkeerverbod, door middel van een gele onderbroken streep, ter hoogte van de Schoolstraat 12 te Benthuizen.

De in dit besluit genoemde verkeerstekens zijn opgenomen in bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990. De belijning wordt geplaatst zoals aangegeven zoals aangegeven op de tekening in de bijlagen.

Namens burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn,

R.de Jong

Teamleider Beleid en Regie.

Dit besluit zal door publicatie in de Staatscourant, zie www.officielebekendmakingen.nl, bekend worden gemaakt. Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit volgens de artikelen 7:1 en 8:1 van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de openbare bekendmaking van dit besluit in de Staatscourant, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 13, 2400 AA te Alphen aan den Rijn.

Naar boven