Regeling houdende wijziging van een drietal luchtvaartregelingen in verband met het herstel van enkele onvolkomenheden

16 april 2018

Nr: BS 2018007794

De Staatssecretaris van Defensie,

Handelende in overeenstemming met de Minister van Infrastructuur en Waterstaat,

Gelet op artikel 2, eerste lid, onderdeel b, van het Besluit militaire luchthavens en op de artikelen 6, 12, 23, eerste lid, en 24 van het Besluit luchtverkeer 2014;

Beluit:

ARTIKEL I

In artikel 1 van de Regeling houdende aanwijzing militaire luchthavens vervallen in de opsomming van militaire luchthavens ‘Brunssum C;’ en ‘Brunssum S;’.

ARTIKEL II

In artikel 1 van de Regeling militair valschermspringen komt de definitie ‘vast valschermspringgebied’ te luiden:

vast valschermspringgebied:

valschermspringgebied als vastgesteld in artikel 2, derde lid, onderdeel z, van de Regeling beperking of verbod uitoefening burgerluchtverkeer in bepaalde gebieden 2018.

ARTIKEL III

Artikel 8, onderdeel 1°, van de Regeling boorduitrusting komt te luiden:

  • 1°. de vlucht wordt uitgevoerd in de gebieden, genoemd in artikel 2, vierde lid, onderdelen a tot en met k, o en p, van de Regeling beperking of verbod uitoefening burgerluchtverkeer in bepaalde gebieden 2018;.

ARTIKEL IV

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 16 april 2018

De Staatssecretaris van Defensie, B. Visser

TOELICHTING

Algemeen

Deze regeling strekt ertoe een aantal aan het licht gekomen onvolkomenheden in de regelgeving weg te nemen. Het gaat om technische aanpassingen zoals verwijzingen.

Artikel I

Ingevolge artikel 2, eerste lid, onderdeel b, van het Besluit militaire luchthavens worden de militaire luchthavens die volgens het systeem van de Wet luchtvaart bij z.g. luchthavenregeling gestalte krijgen, bij ministeriële regeling aangewezen. Van de destijds tot stand gebrachte luchthavenregelingen zijn er inmiddels twee, te weten de luchthavens Brunssum C en Brunssum S, ingetrokken. Artikel I brengt de Regeling houdende aanwijzing militaire luchthavens daarmee in overeenstemming.

Artikelen II en III

Recentelijk is de Regeling beperking of verbod uitoefening burgerluchtverkeer in bepaalde gebieden 2017 vervangen door de Regeling beperking of verbod uitoefening burgerluchtverkeer in bepaalde gebieden 2018. Daarbij is abusievelijk een tweetal verwijzingen in andere regelgeving, de Regeling militair valschermspringen en de Regeling boorduitrusting, over het hoofd gezien. De Artikelen II en III brengen in beide regelingen de correcte verwijzing aan.

Artikel IV

Er wordt niet aangesloten bij de vaste verandermomenten omdat de wijzigingen van technische aard zijn en niet leiden tot nadelige gevolgen voor de geadresseerden van de regelgeving.

De Staatssecretaris van Defensie, B. Visser

Naar boven