Ontwerpbestemmingsplan Zonnepark Tichelrijt

Logo Dongen

Het ontwerpbestemmingsplan Zonnepark Tichelrijt voorziet in de aanleg van een zonnepark op het beoogde bedrijventerrein Tichelrijt III. Het gaat om de percelen kadastraal bekend gemeente Dongen, sectie L, nrs. 147 ged., 25, 222 ged., 28 ged., 62, en 69. Op de locatie rust ingevolge de geldende Beheersverordening Tichelrijt de bestemming 'Agrarisch'. De aanleg van een zonnepark is binnen deze bestemming niet mogelijk. Om het zonnepark te kunnen realiseren, is een bestemmingsplan nodig.

Geen vaststelling exploitatieplan

Op grond van artikel 6.12 Wro is de gemeenteraad in beginsel verplicht om tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen. Aangezien de gronden in eigendom zijn van de gemeente Dongen is kostenverhaal niet aan de orde en is het sluiten van een anterieure grondexploitatieovereenkomst of het vaststellen van een exploitatieplan niet nodig.

Ter inzage

Op grond van artikel 3.8 en 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening liggen het ontwerpbesluit en het ontwerpbestemmingsplan met de hierbij behorende stukken vanaf vrijdag 20 april 2018 tot en met donderdag 31 mei 2018 ter inzage bij de balie Bouwen en Milieu in de hal van het gemeentehuis, Hoge Ham 62 te Dongen.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal raadpleegbaar via www.dongen.nl / Bestemmingsplannen / Dongen / Zonnepark Tichelrijt of via www.ruimtelijkeplannen.nl (IMRO-nummer NL.IMRO.0766.BP2018000049-OW01).

Zienswijze

Gedurende deze zes weken kan een ieder bij de gemeenteraad op de volgende wijze een zienswijze naar voren brengen:

- schriftelijk, ter attentie van: de gemeenteraad van Dongen, postbus 10153, 5100 GE in Dongen;

- mondeling, na afspraak met de heer B.W. Lambooij van het team Beleid, telefoonnummer: 14 0162, e-mail: bernard.lambooij@dongen.nl

Vervolgprocedure

De zienswijzen zullen door de gemeente worden betrokken bij de opstelling van het definitieve bestemmingsplan. De gemeenteraad beslist naar verwachting in juli 2018 over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Info rmatie

Voor nadere informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer B.W. Lambooij van het team Beleid, telefoonnummer: 14 0162, e-mail: bernard.lambooij@dongen.nl

 

Dongen, 19 april 2018

Burgemeester en wethouders van Dongen

Naar boven