Kennisgeving gewijzigde vaststelling bestemmingsplan geluidverdeelplan Westpoort en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend

 

De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 14 maart 2018 het bestemmingsplan geluidverdeelplan Westpoort gewijzigd vastgesteld. Bij besluit van gelijke datum heeft de gemeenteraad voorts besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

 

Bestemmingsplan

Het plangebied van het bestemmingsplan wordt globaal als volgt begrensd. In het noorden vormt het midden van Noordzeekanaal de grens van het plangebied, in het oosten de Mercuriushaven, in het zuiden de spoorlijn Amsterdam Sloterdijk - Halfweg en het natuurgebied de Brettenzone en in het westen de Machineweg en het recreatiegebied Spaarnwoude.

 

Het bestemmingsplan heeft als doel om de beschikbare geluidruimte binnen het industrieterrein Westpoort te verdelen en deze verdeling juridisch te borgen. Het vastleggen van een geluidverdeling in het bestemmingsplan maakt het mogelijk beter te sturen op de ontwikkeling van het gebied en de geluidruimte die hiervoor beschikbaar is. De maximaal toegestane geluidproductie van het gehele industrieterrein (op de zonegrens en op de omliggende woningen) wordt met dit bestemmingsplan niet aangepast. Tevens is rekening gehouden met de vergunde rechten van de bestaande bedrijven.

 

Het bestemmingsplan betreft een zogenoemd paraplubestemmingsplan. Dit houdt in dat met dit bestemmingsplan meerdere geldende bestemmingsplannen op onderdelen worden gewijzigd. In de planregels van dit paraplubestemmingsplan is aangegeven welke onderdelen van de verschillende bestemmingsplannen worden gewijzigd of worden aangevuld. Voor het overige blijven de betreffende

 

Ter inzage

Het gewijzigde bestemmingsplan geluidverdeelplan Westpoort met bijbehorende stukken en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen liggen met ingang van donderdag 19 april 2018 ter inzage op het hierna genoemde adres, totdat onderstaande beroepstermijn is verstreken:

 

Het Stadsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-centrum

 

Het bestemmingsplan geluidverdeelplan Westpoort met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.B1702BPGST-VG01.

 

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan vanaf vrijdag 20 april 2018 gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijze niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen.

 

Ook kan door een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de bij de vaststelling van het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen beroep worden ingesteld tegen deze wijzigingen.

 

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

 

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

 

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit waarvoor de voorlopige voorziening is gevraagd niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Amsterdam, 18 april 2018

burgemeester en wethouders,

 

mr. A.H.P. van Gils  

secretaris

 

J.J. van Aartsen

waarnemend burgemeester

 

Naar boven