Voornemen tot opstellen van een bestemmingsplan voor de RIN-locatie

Logo Arnhem

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij voornemens zijn een bestemmingsplan op te stellen voor de herontwikkeling van de RIN-locatie.

Er zijn al jaren plannen voor de herontwikkeling van de 'RIN locatie' (het terrein van het voormalig Rijksinstituut voor Natuurbeheer) gelegen tussen de Kemperbergerweg en Menthenbergseweg in Schaarsbergen. Door de nieuwe eigenaar Dutch Housing Company is een plan opgesteld voor de herontwikkeling van het terrein (Sylva's Bos). Basis voor het plan is de Gebiedsvisie RIN-locatie die op 27 januari 2014 door de gemeenteraad is vastgesteld. Het plan maakt in totaal 26 woningen mogelijk en gaat uit van het behoud, de versterking en waar mogelijk het herstel van de aanwezige natuur-, landschaps- en cultuurhistorische waarden.

De plannen passen niet binnen het geldende bestemmingsplan. Het bestemmingsplan 'RIN locatie' voorziet in een juridisch planologisch kader voor de hiervoor genoemde ontwikkeling.

Naar aanleiding van dit voornemen worden geen stukken ter inzage gelegd en kunnen geen zienswijzen worden ingediend. Wel wordt binnen enkele weken het bestemmingsplan als ontwerp ter inzage gelegd. Dan zal het gedurende zes weken mogelijk zijn om zienswijzen naar aanleiding van het bestemmingsplan in te dienen bij de gemeenteraad. Van deze terinzagelegging zal op korte termijn separaat melding worden gemaakt in het digitale Gemeenteblad en in de digitale Staatscourant.

De gebruikelijke adviesinstanties (3.1.1. Bro) zullen in de gelegenheid worden gesteld om advies uit te brengen over de inhoud van het bestemmingsplan.

Voor informatie over het voornemen het bestemmingsplan op te stellen kunt u contact opnemen met Bart Lagerberg, telefoonnummer: 026-3773391 van de afdeling fysiek.

Naar boven