Voornemen tot opstellen van een bestemmingsplan voor Eilandje Urk

Logo Arnhem

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij voornemens zijn een bestemmingsplan op te stellen om de herstructurering van het Eilandje Urk mogelijk te maken.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op een deel van de woonwijk Arnhems Broek, ook wel in de volksmond 'Eilandje Urk' genoemd. De woningvoorraad in dit gebied, welke in eigendom is bij woningcorporatie Vivare, is eenzijdig en bestaat met name uit kleine sociale huurwoningen. De woningen voldoen niet meer aan de hedendaagse wensen en eisen van de woningcorporatie en haar huurders. Daarom wordt het plangebied herontwikkeld, waarbij de bestaande 99 woningen worden gesloopt en 87 grondgebonden woningen worden teruggebouwd. De bestaande infrastructuur binnen en direct om het plangebied blijft grotendeels gehandhaafd.

Op basis van het geldende bestemmingsplan is het niet mogelijk om de hiervoor genoemde ontwikkeling te realiseren. Dit vanwege de nieuwe stedenbouwkundige opzet van de woonwijk. Een herziening van het bestemmingsplan is noodzakelijk.

Naar aanleiding van dit voornemen worden geen stukken ter inzage gelegd en kunnen geen zienswijzen worden ingediend. Wel wordt binnen enkele weken het bestemmingsplan als ontwerp ter inzage gelegd. Dan zal het gedurende zes weken mogelijk zijn om zienswijzen naar aanleiding van het bestemmingsplan in te dienen bij de gemeenteraad. Van deze terinzagelegging zal op korte termijn separaat melding worden gemaakt in het digitale Gemeenteblad en in de digitale Staatscourant.

De gebruikelijke adviesinstanties (3.1.1. Bro) zullen in de gelegenheid worden gesteld om advies uit te brengen over de inhoud van het bestemmingsplan.

Voor informatie over het voornemen het bestemmingsplan op te stellen kunt u contact opnemen met Bart Lagerberg, telefoonnummer: 026-3773391 van de afdeling Fysiek.

Naar boven