Voornemen tot opstellen van een bestemmingsplan voor het perceel ten oosten van Mooieweg 27

Logo Arnhem

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij voornemens zijn een bestemmingsplan op te stellen voor het perceel ten oosten van de woning aan de Mooieweg 27.

Aan de Mooieweg in de wijk Rijkerswoerd staat op het perceel Mooieweg 27 één woning met daarachter een grote kapschuur. De eigenaar heeft verzocht om naast deze woning één nieuwe woning te bouwen en de kapschuur te slopen. Vanuit stedenbouwkundig en landschappelijk oogpunt is dit een wenselijke ontwikkeling.

De bouw van een nieuwe woning is in strijd met het geldende bestemmingsplan 'Arnhem Zuid-Oost' en daarom moet een planologische procedure worden doorlopen. Een bestemmingsplanprocedure is de beste optie omdat daarmee ook de bouwmogelijkheid van de kapschuur kan worden wegbestemd.

Naar aanleiding van dit voornemen worden geen stukken ter inzage gelegd en kunnen geen zienswijzen worden ingediend. Wel wordt binnen enkele weken het bestemmingsplan als ontwerp ter inzage gelegd. Dan zal het gedurende zes weken mogelijk zijn om zienswijzen naar aanleiding van het bestemmingsplan in te dienen bij de gemeenteraad. Van deze terinzagelegging zal op korte termijn separaat melding worden gemaakt in het digitale Gemeenteblad en in de digitale Staatscourant.

De gebruikelijke adviesinstanties (3.1.1. Bro) zullen in de gelegenheid worden gesteld om advies uit te brengen over de inhoud van het bestemmingsplan.

Voor informatie over het voornemen het bestemmingsplan op te stellen kunt u contact opnemen met Bart Lagerberg, telefoonnummer: 026-3773391 van de afdeling Fysiek.

 

Naar boven