Rectificatie ontwerp bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan Hoebenakker-Salmespad

Logo Nederweert

Geconstateerd is dat de toelichting van het ontwerp bestemmingsplan de eerste dagen van de inzage niet digitaal raadpleegbaar was. Om deze reden vindt opnieuw publicatie en terinzagelegging van de planstukken plaats en gaat de termijn van zes weken voor het indienen van zienswijzen opnieuw in.

 

Het bestemmingsplan betreft een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan ‘Hoebenakker 2013’. Het plan heeft als doel de realisatie van circa 40 woningen in de vervolgfase van het woongebied Hoebenakker planologisch mogelijk te maken. Het te ontwikkelen gebied betreft het noord-oostelijke deel van het woongebied.

Voor het deel van het gebied dat ten noorden van de wadi ligt, is een ontwerp beeldkwaliteitsplan opgesteld. In dit plan worden de welstandscriteria beschreven die gehanteerd moeten worden in dit gebied. Het beeldkwaliteitsplan is daarmee te beschouwen als een nadere uitwerking van de gemeentelijke welstandsnota.

Het IDN-nummer van het ontwerp plan is NL.IMRO.0946.BPHoebenakker2018-ON01.

Besloten is dat er voor ontwikkeling geen milieueffectrapportage opgesteld wordt. Wel is er een exploitatieplan voor het gebied gemaakt.

U kunt de stukken inzien binnen zes weken na de dag van publicatie, van 20 april t/m 31 mei 2018, bij de infobalie of op afspraak en via www.nederweert.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl. Gedurende de inzageperiode kan iedereen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en ontwerp beeldkwaliteitsplan schriftelijk dan wel mondeling gemotiveerde zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad, postbus 2728, 6030 AA in Nederweert. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met mevrouw M. Houtappels van het team Samenleving. Met haar kunt u ook een afspraak maken voor het indienen van een mondelinge zienswijze. 

 

Nederweert, 19 april 2018

De Raad van de gemeente Nederweert

Naar boven