Ontwerpbestemmingsplan Parapluplan Archeologie en parkeren

Logo Waddinxveen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Waddinxveen maken bekend dat zij op 10 april 2018 hebben ingestemd met het Ontwerpbestemmingsplan ‘Parapluplan Archeologie en parkeren’.

Ontwerpbestemmingsplan

De aanleiding voor het voorbereiden van ontwerpbestemmingsplan ‘Parapluplan Archeologie en parkeren’ is gelegen in een wijziging in het archeologiebeleid en een aanpassing van de regelgeving met betrekking tot parkeren.

Met het rapport ‘Actualisatie archeologische beleidskaart’ is het archeologiebeleid van Waddinxveen gewijzigd. Daarnaast dienen als gevolg van nieuwe regelgeving parkeernormen voortaan in bestemmingsplannen te worden opgenomen. Om te zorgen dat deze twee onderwerpen planologisch vastgelegd zijn, worden met een paraplubestemmingsplan regelingen ten aanzien van deze onderwerpen toegevoegd aan de vigerende plannen. Voor de gehele gemeente gaan daardoor voor deze onderwerpen uniforme regels gelden.

Het college heeft besloten in te stemmen met het ontwerpbestemmingsplan ‘Parapluplan Archeologie en Parkeren’ en het ontwerpbestemmingsplan wordt zes weken ter inzage gelegd.

Raadplegen van het ontwerpbestemmingsplan

Het Ontwerpbestemmingsplan ‘Parapluplan Archeologie en parkeren’ wordt met ingang van 19 april 2018 gedurende zes weken (tot en met 30 mei 2018) ter inzage gelegd op het gemeentehuis, Beukenhof 1. Ook kunt u het plan inzien via www.waddinxveenn.nl/bestemmingsplannen, onder het kopje ‘Momenteel ter inzage’. Een andere mogelijkheid voor het inzien van het ontwerpbestemmingsplan is via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0627.BPArcheoParkeren-0301).

Zienswijzen

U kunt tot en met 30 mei 2018 schriftelijk of mondeling uw zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Waddinxveen, postbus 400, 2740 AK te Waddinxveen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze of voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling ruimte via telefoonnummer 140182. Alle tijdig binnengekomen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan worden gebundeld, samengevat en gezamenlijk beantwoord.

Voor meer informatie over deze publicatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte, de heer Leenheer, telefoonnummer 140182 of via het e-mailadres X.Leenheer@waddinxveen.nl.

Waddinxveen, 12 april 2018

Naar boven