Vastgesteld bestemmingsplan “Brunssum-Oost”

Logo Brunssum

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 13 maart 2018 het bestemmingsplan “Brunssum-Oostgewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan is een uitvloeisel van het op 8 november 2016 door de raad genomen en op 1 december 2016 in werking getreden voorbereidingsbesluit en ziet op het wegbestemmen van ongewenste ontwikkelingen op en nabij de locatie van het voormalige Atrium ziekenhuis.

Het plangebied wordt (ongeveer) begrensd door de Peerdendries, Kochstraat, Semmelweisstraat en het Schutterspark.

De raad heeft ten opzichte van het eerder ter inzage gelegde ontwerp-bestemmingsplan ingestemd met wijzigingen in artikel 3 van de regels en tevens is in de toelichting een verwijzing naar de in 2009 vastgestelde gemeentelijke structuurvisie opgenomen.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan “Brunssum-Oostligt met ingang van donderdag 19 april 2018 gedurende zes weken ter inzage en is te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan is daar opgenomen onder planidentificatienummer NL.IMRO.0899.BpBrunssumOost-VA01.

Het vastgestelde bestemmingsplan kan gedurende de openingstijden tevens worden ingezien bij het loket Vergunningen, Lindeplein 1 te Brunssum.

Om de stukken in te zien kunt u een afspraak maken via ons Klant Contact Centrum (045-5278 555) of via de digitale afsprakenplanner op onze website.

Rechtsbescherming

Gedurende de periode van de ter inzage ligging (19 april 2018 t/m 30 mei 2018) kan tegen het besluit van de gemeenteraad (dat genomen is op 13 maart 2018) beroep worden ingesteld door:

 

  • 1.

    belanghebbenden die eerder een ontvankelijke zienswijze hebben ingediend;

  • 2.

    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen;

  • 3.

    belanghebbenden, alleen voor zover het betreft de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht. 

    In alle gevallen geldt dat het beroepschrift binnen de hiervoor vermelde beroepstermijn moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

     

    Het bestemmingsplan “Brunssum-Oosttreedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn in samenhang met het beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

     

    Brunssum, 18 april 2018

      

Naar boven