Bestemmingsplan “1ste partiële herziening Kom Heeze 2015”

Logo Heeze-Leende

Burgemeester en wethouders van Heeze-Leende maken bekend dat de gemeenteraad op 5 maart 2018 het bestemmingsplan “1ste partiële herziening Kom Heeze 2015” (gewijzigd) heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan is een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan ‘Kom Heeze 2015’. In dit plan zijn geen nieuwe ontwikkelingen opgenomen.

Naar aanleiding van de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is het bestemmingsplan op onderdelen aangepast. Daarnaast zijn de wijzigingen die voortkomen uit de Verordening ruimte 2014 van de provincie Noord-Brabant in dit plan verwerkt. Verder zijn enkele onjuistheden hersteld. Tevens wordt met dit bestemmingsplan de bestemming van de gronden die verkocht zijn in het project Verkoop Reststroken veranderd.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 28 september 2017 tot en met 8 november 2017 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn zienswijzen ingediend die deels geleid hebben tot wijziging van het plan. Ook zijn er enkele ambtshalve wijzigingen aangebracht. Deze wijzigingen zijn beschreven in de nota van zienswijzen, die als bijlage bij de plantoelichting is gevoegd.

Het vaststellingsbesluit en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 19 april tot en met 30 mei 2018 voor een ieder ter inzage in de hal van het gemeentehuis. Tevens zijn het vaststellingsbesluit en de daarbij behorende stukken raadpleegbaar via de gemeentelijke website www.heeze-leende.nl.

Gedurende de periode van terinzagelegging kan tegen het vaststellingsbesluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus , EA Den Haag door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig een zienswijze in te dienen. Tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kunnen belanghebbenden beroep instellen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven