GEWIJZIGD VASTGESTELD BESTEMMINGSPLAN ‘Dorpsstraat 28’

Logo Vught

De gemeenteraad van Vught heeft op 15 maart 2018 het bestemmingsplan Dorpsstraat 28 gewijzigd vastgesteld. Hieronder staat wat dit betekent. Ook leest u wat u kunt doen als u het niet eens bent met het bestemmingsplan.

Waar gaat het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Dorpsstraat 28’ over?

Het bestemmingsplan ‘Dorpsstraat 28’ gaat over het mogelijk maken van de herontwikkeling van de bibliotheek. Op deze plek is het voornemen om een woningbouwplan te ontwikkelen bestaande uit acht wooneenheden met 19 bijbehorende parkeerplaatsen. De huidige bibliotheek wordt hierbij gedeeltelijk gesloopt. Het voorste deel van het pand blijft behouden en wordt verbouwd tot 6 appartementen. Aan de achterzijde op de plek van het gesloopte gedeelte worden twee grondgebonden woningen gebouwd.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. De wijziging heeft betrekking op de aansluiting met het naastgelegen monumentale pand aan de Dorpsstraat 30. Hier zijn specifieke afspraken over gemaakt. Deze afspraken zijn vertaald in de verbeelding en de regels.

De gemeenteraad heeft ook een motie aangenomen ten aanzien van de herinrichting van het openbare parkeerterrein achter de bibliotheek. De gemeente gaat binnenkort met omwonenden van het openbare parkeerterrein in gesprek over de herinrichting. Hierbij wordt samen gekeken naar mogelijkheden voor een speelplek en voldoende groen. Uitgangspunt is wel dat het aantal parkeerplaatsen gelijk blijft.

U kunt het bestemmingsplan bekijken

U kunt van donderdag 19 april 2018 tot en met woensdag 30 mei 2018 het bestemmingsplan met bijbehorende stukken bekijken:

 

  • 1.

    Via internet (www.vught.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl onder ID-nummer NL.IMRO.0865.vghBPdorpsstraat28-VG01;

  • 2.

    Bij de ontvangst- en informatiebalie van het gemeentekantoor, Secretaris van Rooijstraat 1 in Vught, tijdens de openingsuren.

    Tegen betaling kunt u afschriften krijgen van de stukken die ter inzage liggen.

     

    Wat kunt u doen als u het niet eens bent met het bestemmingsplan

    Bent u het niet eens met het bestemmingsplan? Dan kunt u hiertegen beroep instellen. Dat wil zeggen dat u een brief (een ‘beroepschrift’) stuurt aan de Raad van State. Daarin legt u uit waarom u het er niet mee eens bent. U kunt dit doen van 19 april 2018 tot en met 30 mei 2018.

     

    U kunt alleen beroep instellen als u:

  • 1.

    belang hebt bij het bestemmingsplan, én

  • 2.

    gereageerd hebt op het ontwerpbestemmingsplan (door een zienswijze in te dienen). Hebt u niet gereageerd? Dan kunt u soms toch beroep instellen. U moet dan wel aantonen dat u redelijkerwijs niet hebt kunnen reageren. Dit is bijvoorbeeld het geval als u het niet eens bent met de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn doorgevoerd. 

    U stuurt uw beroepschrift aan:

    De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

    Postbus 20019

    2500 EA Den Haag

     

    U kunt uw beroepschrift ook indienen via het Digitaal Loket van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

     

    Als u binnen de termijn beroep indient, kunt u de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een zogenaamde voorlopige voorziening te treffen. Dan doet de Voorzieningenrechter een voorlopige uitspraak over uw beroep en treedt het bestemmingsplan nog niet in werking. De Afdeling doet dan later een definitieve uitspraak. De Voorzieningenrechter doet alleen een voorlopige uitspraak als er snel een uitspraak nodig is.

     

    U moet betalen om beroep in te stellen of een voorlopige voorziening te vragen. Op de site www.raadvanstate.nl leest u meer over het indienen van een beroepschrift en hoeveel dit kost.

     

    Wanneer treedt het bestemmingsplan in werking?

    Het bestemmingsplan treedt in werking op 31 mei 2018. Maar het treedt nog niet in werking als iemand binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indient. De inwerkingtreding hangt dan af van de uitspraak van de Voorzieningenrechter.

     

    Heeft u nog vragen?

    Belt u dan met M. Sillekens – van der Heijden van de afdeling Ontwikkeling, via telefoonnummer 073 65 80 680.

Naar boven