Voorontwerpbestemmingsplan “Reparatieplan bestemmingsplan Buitengebied” ter inzage

Logo Zederik

Het college van de gemeente Zederik maakt, op grond van de gemeentelijke inspraakverordening, bekend dat het voorontwerp “Reparatieplan bestemmingsplan Buitengebied” vanaf 20 april 2018 zes weken ter inzage ligt bij de afdeling Publiekszaken in het gemeentehuis. Ook kunt u de documenten vinden op de website van de gemeente, www.zederik.nl/bestemmingsplannen.

Toelichting:

Op 23 juni 2013 is het bestemmingsplan Buitengebied Zederik vastgesteld. Aan de vaststelling is een langdurig traject vooraf gegaan, zodat het bestemmingsplan een zorgvuldig en gedragen karakter draagt. Desalniettemin is er aanleiding om –deels als gevolg van voortschrijdend inzicht, deels als gevolg van nieuw beleid en deels als gevolg van enkele omissies – het bestemmingsplan op enkele punten aan te passen. De aard van de regels en de achterliggende gedachtes bij het bestemmingsplan blijven in tact.

Een uitspraak van de Raad van State met betrekking tot Parc Merwede vormt tevens een aanleiding: voor een tweetal personen geldt op basis van deze uitspraak dat zij via persoonsgebonden overgangsrecht permanent op het terrein mogen wonen. Tot slot is het archeologisch beleid van de gemeente verwerkt in de vorm van een op bescherming van eventueel aanwezige archeologische relicten gericht regime.

Tijdens de inzagetermijn kunt u schriftelijk (geen e-mail) of mondeling een inspraakreactie indienen. Dat betekent dat u uw mening over dit voorgenomen besluit kunt geven. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar het college van de gemeente Zederik, Postbus 1, 4230 BA Meerkerk. Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met team Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon (0183) 35 65 00.

Deze melding wordt tevens gedaan op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening. Op deze manier worden inwoners en maatschappelijke organisaties in een zo vroeg mogelijk stadium betrokken bij de ruimtelijke besluitvorming.

Naar boven