Besluit van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 9 april 2018, 2018-0000049805, tot aanwijzing van Zeeland Refinery N.V. als conformiteitsbeoordelingsinstantie inzake accreditatienorm ISO/IEC 17020:2012

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelezen het verzoekschrift van Zeeland Refinery N.V. te Nieuwdorp van 2 maart 2018;

Overwegende, dat het verzoek van Zeeland Refinery N.V. vergezeld gaat van accreditatiecertificaat nr. I330 voor accreditatienorm ISO/IEC 17020:2012 van de Raad voor Accreditatie betreffende de onderzoeken en procedures waarvoor zij verzoekt aangewezen en aangemeld te worden;

Gelet op artikel 7a, eerste lid van de Warenwet en artikel 13 van het Warenwetbesluit drukapparatuur 2016.

Besluit:

Artikel 1

In deze beschikking wordt verstaan onder:

a. wet:

Warenwet;

b. besluit:

Warenwetbesluit drukapparatuur 2016;

c. beschikking:

het besluit waarmee Zeeland Refinery N.V. wordt aangewezen als EU- en/of NL-conformiteitsbeoordelingsinstantie;

d. EU- en NL-conformiteitsbeoordelingsinstantie, richtlijn:

hetgeen het Warenwetbesluit drukapparatuur 2016 daaronder verstaat;

e. Zeeland Refinery N.V.:

Zeeland Refinery N.V., Luxemburgweg 1, 4455 TM te Nieuwdorp, KvK-nummer 22020666, vestigingsnummer 000010918396.

Artikel 2

Zeeland Refinery N.V. wordt aangewezen als NL-conformiteitsbeoordelingsinstantie die op het werkveld drukapparatuur bevoegd is tot het uitvoeren van de volgende taken:

Warenwetbesluit drukapparatuur 2016

Nr.

Werkveld

Taken

Methode & procedure

1

Drukapparatuur

Herkeuring van aangewezen drukapparatuur met vaste termijn.

Artikel 22 van het besluit

2

Beoordeling van reparatie.

Artikel 26 van het besluit

Artikel 3

  • 1. Indien de accreditatie voor het werkveld waarvoor de instantie is aangewezen, komt te vervallen, zal deze aanwijzing aldus worden geschorst, dat de instantie niet meer bevoegd is tot het uitvoeren van de desbetreffende werkzaamheden, maar wel verplicht is zorg te dragen voor de overdracht van de desbetreffende klantdossiers aan een door de klant te bepalen conformiteitsbeoordelingsinstantie waarmee hij een overeenkomst heeft afgesloten, dan wel, indien op het desbetreffende werkveld geen andere conformiteitsbeoordelingsinstantie werkzaam is, aan de Minister op een door hem te bepalen wijze.

  • 2. Deze aanwijzing kan worden ingetrokken, indien de aangewezen conformiteitsbeoordelingsinstantie niet meer voldoet aan de aanwijzingscriteria die zijn vermeld in artikel 7a van de wet en artikel 13 van het Warenwetbesluit drukapparatuur 2016 of haar taken beëindigt. Het voornemen tot intrekking wordt tijdig kenbaar gemaakt.

Artikel 4

Deze beschikking treedt in werking met ingang van de eerste dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst. Deze beschikking vervalt met ingang van 1 maart 2023.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, namens deze, L.M.N. Kroon Directeur Toezicht

Naar boven