Ter inzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘3eherziening Schinkelpolder – Rietwijkeroordweg 66-kwek/ Noordpolderweg 13’ en ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van de gemeente Aalsmeer maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van 13 april tot en met 24 mei 2018 voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘3e herziening Schinkelpolder – Rietwijkeroordweg 66kwek/ Noordpolderweg 13’met de daarop betrekking hebbende stukken. Burgemeester en wethouders maken tevens bekend, dat zij op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder voornemens zijn hogere grenswaarden vast te stellen voor te realiseren bedrijfswoning aan de Rietwijkeroordweg 66-kwek.

Doelstelling en plangebied

Het bestemmingsplan beoogt een nieuwe (inpandige) bedrijfswoning op de Rietwijkeroordweg 66- kwek mogelijk te maken, met een daaraan gebouwde schuur. Daaraan wordt medewerking verleend onder de voorwaarde van sloop van de bestaande bedrijfswoning aan de Noordpolderweg 13. Omdat de gewenste bedrijfswoning niet in het vigerende bestemmingsplan ‘Schinkelpolder’ past, moet het bestemmingsplan voor deze ontwikkeling ter plaatse worden herzien. In deze herziening wordt gelijktijdig de bestaande mogelijkheid van een bedrijfswoning aan de Noordpolderweg 13 uit het vigerende bestemmingsplan geschrapt.

Inzien ontwerp bestemmingsplan

Vanaf 1 januari 2010 geldt het digitale bestemmingsplan als het rechtsgeldige bestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken gedurende 6 weken van 13 april tot en met 24 mei 2018 op de volgende wijze voor een ieder ter inzage:

  • in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.01E-OW01, en

  • via de gemeentelijke website http://www.aalsmeer.nl/web/Wonen-en-leven/Bestemmingsplannen-en-structuurvisies/Hoe-raadpleegt-u-een-bestemmingsplan.htm

  • in papieren vorm bij de balie Burgerzaken op het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur (vrije inloop). Op woensdag is de balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur, en

  • bij de Balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

Indienen zienswijze

Gedurende voornoemde termijn wordt een ieder in de gelegenheid gesteld om een schriftelijke of mondelinge zienswijze naar voren te brengen. Schriftelijke zienswijzen worden gericht aan Burgemeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer) onder vermelding van ‘zienswijze bestemmingsplan ‘3e herziening Schinkelpolder – Rietwijkeroordweg 66-kwek/ Noordpolderweg 13’. Zienswijzen kunnen tevens via de gemeentelijke website worden ingediend door op de hiervoor genoemde webpagina de optie ‘reageren’ te kiezen. Degene die buiten de openingstijden inzage wil hebben en degene die mondeling zijn zienswijze naar voren wil brengen kan daarvoor contact opnemen met de behandelend ambtenaar via telefoonnummer 0297-387575.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Geluidsonderzoek wijst uit dat de geluidsbelasting op de te realiseren bedrijfswoning aan de Rietwijkeroordweg 66- kwek wordt overschreden. Als gevolg hiervan dienen hogere grenswaarden te worden vastgesteld. Onderzocht en gemotiveerd is dat maatregelen aan de weg of geluidsschermen niet wenselijk of afdoende zijn. De maximale ontheffingswaarde wordt niet overschreden. Hierdoor is het mogelijk een procedure hogere grenswaarde te doorlopen. In samenhang met het ontwerpbestemmingsplan wordt daarom tevens de vaststelling van hogere grenswaarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting voorbereid. Het betreffende ontwerpbesluit ligt met de bijbehorende stukken tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage. Het ontwerpbesluit kan worden ingezien op het gemeentekantoor van Aalsmeer dan wel Amstelveen tijdens de hiervoor genoemde openingstijden en via de website van Aalsmeer (als bijlage bij het bestemmingsplan). Als bijlage bij het bestemmingsplan is het ontwerpbesluit hogere grenswaarden eveneens via de hiervoor genoemde landelijke website in te zien. Belanghebbenden kunnen gedurende de voornoemde termijn een schriftelijke of mondelinge zienswijze tegen het voornemen hogere grenswaarden vast te stellen naar voren brengen. Schriftelijke reacties worden gericht aan Burgemeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer) onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarden Rietwijkeroordweg 66- kwek. Degene die buiten de openingstijden inzage wil hebben en degene die mondeling zijn zienswijze naar voren wil brengen kan daarvoor contact opnemen met de behandelend ambtenaar via telefoonnummer 0297-387575.

Naar boven