Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Golfbaan De Paal’

Logo Bergeijk

Burgemeester en wethouders maken volgens het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend, dat de gemeenteraad op donderdag 1 maart 2018 het bestemmingsplan ‘Golfbaan De Paal' en de daarbij behorende bijlagen, met identificatienummer NL.IMRO.1724.BPUglf0013-VAST gewijzigd heeft vastgesteld.

Inzage 

Met ingang van donderdag 12 april 2018 liggen het raadsbesluit en het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan met alle bijbehorende stukken gedurende zes weken (tot en met 23 mei 2018) ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Burgemeester Magneestraat 1 te Bergeijk. Voor het inzien van het plan moet u een afspraak maken. Dit kan telefonisch via 0497-551455 of via de receptie. Het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan is met bijbehorende stukken ook digitaal in te zien op de website van de gemeente Bergeijk: www.bergeijk.nl/ropubliceerbergeijk en op www.ruimtelijkeplannen.nl (hier kunt u het bestemmingsplan onder meer vinden via het identificatienummer).

Inhoud 

Het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan voorziet in het realiseren van een 9-holes golfbaan ter hoogte van het adres Eerselsedijk 54 en op gronden ten noordoosten daarvan. In het bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor het realiseren van aanvullend 9 holes ten zuidwesten van het adres Eerselsedijk 54 op de locatie Bergerheide. De omvang van het plangebied is weergegeven op de van dit ontwerpbestemmingsplan deel uitmakende verbeelding. Voor het realiseren van de golfbaan is de begrenzing van het Natuurnetwerk Brabant door Gedeputeerde Staten gewijzigd. Dat was nodig doordat enkele gedeelten van fairways in bestaand bos gerealiseerd worden, dat elders bij de golfbaan gecompenseerd wordt. In de toelichting en bijlagen van het plan is te vinden op welke wijze dit gebeurt.

In de ‘Nota van zienswijzen en ambtshalve aanpassingen’, te vinden in de bijlagen van het bestemmingsplan, is te lezen welke wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan in het plan zijn aangebracht.

Tegen vergoeding kan een exemplaar van het bestemmingsplan worden verkregen.

Beroep 

Met ingang van donderdag 12 april 2018 kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend op het ontwerpbestemmingsplan, belanghebbenden die aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen en belanghebbenden die zich niet kunnen verenigen met de wijzigingen die de gemeenteraad bij de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Golfbaan De Paal’ heeft aangebracht gedurende zes weken beroep tegen het besluit van de raad instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Een beroep moet worden ondertekend en bevat tenminste: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Tevens kan de indiener van een beroep met ingang van donderdag 12 april 2018 gedurende zes weken bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening indienen tegen het besluit van de raad.

Het besluit van de raad treedt in werking daags na afloop van de genoemde beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening als hierboven genoemd is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Bergeijk, 11 april 2018

Burgemeester en wethouders van Bergeijk,

W.A.C.M. Wouters, secretaris

A. Callewaert - de Groot, burgemeestet

Naar boven