Bestemmingsplan Torenlaan tussen 15 en 17, Voorhout ter inzage

Logo Teylingen

Burgemeester en wethouders maken in overeenstemming met artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Torenlaan tussen 15 en 17, Voorhout met identificatienummer NL.IMRO.1525.WP2017TEY01027-VA01 voor een ieder ter inzage ligt.

Plangebied

Het plangebied is gelegen aan de Torenlaan in Voorhout tussen de nummers 15 en 17.

Inhoud plan

Het voornemen is om op de locatie Torenlaan tussen 15 en 17 een nieuwe woning te realiseren in het kader van de (vml.) Ruimte-voor-Ruimte regeling. Op de locatie Herenweg 230 in Noordwijkerhout is namelijk 5.000 m2 agrarische opstallen gesloopt. De ontwikkeling van de compensatiewoning past echter niet in het vigerende bestemmingsplan Buitengebied Teylingen.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn twee (ambtshalve) wijzigingen doorgevoerd, namelijk het opnemen van een binnen niveau van 33 dB in de regels en de toelichting op het plan is tekstueel op een onderdeel aangepast in verband met de verandering van wetgeving van het Besluit m.e.r.

Inhoudelijk is het bestemmingsplan gericht op het mogelijk maken van de bouw van één (extra) woning op een perceel grond tussen Torenlaan 15 en 17 in Voorhout.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt vanaf donderdag 12 april 2018 tot en met woensdag 23 mei 2018 ter inzage.

Inzien

U kunt het bestemmingsplan inzien op het Gemeentekantoor in Sassenheim.

De digitale versie van dit bestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op www.teylingen.nl onder– “Bouwen, verbouwen” – “Bestemmingsplannen en projecten” – “Voorhout” – “bestemmingsplan Torenlaan tussen 15 en 17, Voorhout” vindt u een link naar het digitale bestemmingsplan. Daarnaast vindt u een link naar de authentieke digitale bestanden.

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend.)

Beroep tegen het vaststellingsbesluit van 8 maart 2018

Van vrijdag 13 april 2018 tot en met donderdag 24 mei 2018 is het instellen van beroep mogelijk voor:

* Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren hebben gebracht;

* Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

* Iedere belanghebbende wat betreft de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt op vrijdag 25 mei 2018 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Richard Rietveld van het Domein Ruimte via telefoonnummer 14-0252 of via de email: r.rietveld@hltsamen.nl

 

Naar boven