Ontwerp omgevingsvergunning en ontwerp verklaring van geen bedenkingen windpark Jaap Rodenburg II

Logo Almere

Burgemeester en wethouders maken bekend dat met ingang van donderdag 12 april 2018 gedurende zes weken voor een ieder de ontwerp omgevingsvergunning en de ontwerp verklaring van geen bedenkingen voor het windpark Jaap Rodenburg II ter inzage ligt (tot en met woensdag 23 mei 2018).

Omgevingsvergunning en verklaring van geen bedenkingen

Voor de realisatie van het toekomstige windpark Jaap Rodenburg II in Almere Pampus moet worden afgeweken van het bestemmingsplan Pampus. Op 16 januari 2018 hebben de initiatiefnemers ten behoeve van de realisatie van Windpark Jaap Rodenburg II een omgevingsvergunningaanvraag ingediend, met kenmerk 3393765, voor de Wabo-activiteiten ‘bouwen’, ‘handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening’ en ‘omgevingsvergunning beperkte milieutoets (OBM)’. Het college van B&W is voornemens om een omgevingsvergunning te verlenen.

Bij een omgevingsvergunning waarbij wordt afgeweken van het bestemmingsplan moet de gemeenteraad verklaren dat zij daartegen geen bedenkingen heeft. De raad heeft op 26 maart 2018 ingestemd met de ontwerp verklaring van geen bedenkingen.

Voor deze omgevingsvergunning moet een uitgebreide Wabo-procedure worden gevolgd. Dat wil zeggen dat de aanvraag, de ontwerpvergunning en de ontwerp verklaring van geen bedenkingen met alle bijbehorende stukken ter inzage worden gelegd voor een periode van 6 weken. Gedurende deze periode kan een ieder zienswijzen indienen tegen alle stukken.

Waar kunt u de ontwerp omgevingsvergunning inzien?

De aanvraag, ontwerp omgevingsvergunning en ontwerp verklaring van geen bedenkingen liggen met bijbehorende stukken gedurende 6 weken van donderdag 12 april 2018 tot en met woensdag 23 mei 2018 ter inzage bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis, Stadhuisplein 1. De ter inzage gelegde stukken zijn uitsluitend op afspraak in te zien. Via het digitaal loket (http://gemeente.almere.nl), of telefonisch via telefoonnummer 14036, kunt u hiervoor een afspraak maken.

Procedure: hoe kunt u reageren op het ontwerp bestemmingsplan?

Een ieder kan schriftelijk (geen email) of mondeling zijn zienswijze op de ontwerp omgevingsvergunning en ontwerp verklaring van geen bedenkingen indienen van 12 april 2018 tot en met 23 mei 2018. U kunt uw zienswijze richten aan: het College van B&W, Postbus 200, 1300 AE Almere, o.v.v. ‘ontwerp omgevingsvergunning windpark Almere Pampus’.

Het is ook mogelijk uw zienswijze mondeling in te dienen. In dat geval kunt u een afspraak maken via het secretariaat van DSO/ROM op telefoonnummer 14036 (vraag naar het secretariaat van de afdeling ROM).

Naar boven