Vooraankondiging en ter inzagelegging voorontwerp bestemmingsplan Natuurgebieden Veenweiden Krimpenerwaard

Logo Krimpenerwaard

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening geven burgemeester en wethouders kennis van het feit dat zij een bestemmingsplan voor de natuurgebieden in de Krimpenerwaard voorbereiden.

Tevens maken burgemeester en wethouders op grond van artikel 2 van de “Inspraakverordening gemeente Krimpenerwaard” bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan Natuurgebieden Veenweiden Krimpenerwaard voor een ieder ter inzage wordt gelegd.

Ligging en beschrijving plan

In de Krimpenerwaard wordt natuur gerealiseerd in het gebied dat in de provinciale verordening Ruimte is aangewezen als Natuur Netwerk Nederland. Eén en ander gecombineerd met een bijpassend robuust en duurzaam watersysteem in het kader van de Kaderrichtlijn Water en het tegengaan van bodemdaling. Het plangebied bestaat uit verschillende deelgebieden: Bergambacht-West, Den Hoek, Oudeland (gedeeltelijk), Berkenwoudse Driehoek (enkele percelen), Achterbroek (enkele percelen), De Nesse (enkele percelen), Kattendijkblok, Middelblok, Veerstalblok, Bilwijk, Kadijk-West en polder Stein (gedeeltelijk). Voor de Berkenwoudse Driehoek, De Nesse en het zuidelijk deel van Oudeland is reeds in 2015 een bestemmingsplan vastgesteld.

Ter inzagelegging bestemmingsplan

Het voorontwerp bestemmingsplan Natuurgebieden Krimpenerwaard ligt vanaf 11 april tot en met 22 mei 2018 ter inzage. U kunt deze stukken bekijken via de gemeentelijke website www.krimpenerwaard.nl/inwoners > bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl onder het volgende planidentificatienummer (plan-ID): NL.IMRO.1931.BP1804BG008-VO01. Tevens kunt u de stukken inzien in het gemeentekantoor, Dorpsplein 8 in Stolwijk. Om de stukken in te zien, kunt u via het klantcontactcentrum (tel. 14-0182) een afspraak maken met mevrouw M. de Graaf.

Ook worden er drie inloopavonden georganiseerd:

16 april: Oudeland en Den Hoek (in gemeentehuis Lekkerkerk)

23 april: Middelblok, Kattendijksblok, De Nesse, Berkenwoudse Driehoek, Achterbroek (in dorpshuis Gouderak)

26 april: Bilwijk, Veerstalblok, Kadijk West (in het Witte Hof Haastrecht)

U kunt hier terecht tussen 17.00 en 21.00 uur.

Naast het voorontwerp bestemmingsplan, zijn de concept natuurinrichtingsplan-kaarten en de concept peilvoorstellen in te zien.

Inspraakreacties

Gedurende de inzagetermijn kunt u een schriftelijke inspraakreactie op het bestemmingsplan indienen bij het College van burgemeester en wethouders, Postbus 51, 2820 AB Stolwijk. Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie kunt u een afspraak maken met mevrouw M. de Graaf van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, tel. 14 0182, email m.degraaf@krimpenerwaard.nl. Haar werkdagen zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Medio 2018 wordt de Nota van Beantwoording vastgesteld. Indieners van een inspraakreactie ontvangen een reactie per post.

 

Stolwijk, 10 april 2018

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard,

mw. mr. M. Plantinga, secretaris

mr. R.S. Cazemier, burgemeester

 

Naar boven