Voornemen tot voorbereiding bestemmingsplannen

Logo Beek

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE BEEK;

Maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij voornemens zijn de volgende bestemmingsplannen voor te bereiden:

  • 1.

    Bestemmingsplan ‘Bosserveldlaan 25 en ong. te Beek’ ten behoeve van het wijzigen van de bestemming ‘Agrarisch – Agrarisch bedrijf’ naar de bestemming ‘Wonen’, inclusief landschappelijke inpassing en het oprichten van een nieuwe woning (kadastraal bekend gemeente Beek, sectie B, nummers 8156 (bouwperceel compensatiewoning), 8086 (voormalige agrarische bedrijfswoning) en 8153, 8154, 8155 en 8157 (ged.) (landschappelijke inpassing)).

  • 2.

    Bestemmingsplan ‘Bosserveldlaan ong. te Beek’ ten behoeve van het oprichten van een woning, inclusief landschappelijke inpassing, gelegen naast de begraafplaats (kadastraal bekend gemeente Beek, sectie M, perceelnummer 236).

  • 3.

    Bestemmingsplan ‘Landgoed Looiwinkel’ ten behoeve van het realiseren van een landgoed met vijf vrijstaande woningen op het perceel gelegen aan de zuidzijde van de Looiwinkelstraat, aan de westrand van de kern Spaubeek (kadastraal bekend gemeente Beek, sectie M, perceelnummer 164).

  • 4.

    Bestemmingsplan ‘Zonneweiden’ ten behoeve van het realiseren van een zonneweide op het Bedrijvenpark Technoport Europe te Beek, nabij Maastricht Aachen Airport (MAA), in de groene buffer tussen het bedrijvenpark en de kern Geverik (kadastraal bekend gemeente Beek, sectie H nummer 637 en sectie H nummer 562).

  • 5.

    Paraplu bestemmingsplan ‘parkeren’ ten behoeve van het opnemen van parkeernormen in het bestemmingsplan voor vrijwel het gehele grondgebied van de gemeente.

Met betrekking tot deze bestemmingsplannen worden thans nog geen stukken ter inzage gelegd. Omtrent deze plannen kunnen ook nog geen zienswijzen naar voren worden gebracht. Ook wordt nog geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen.

Te zijner tijd zullen de ontwerp bestemmingsplannen ter inzage worden gelegd en dan zal de mogelijkheid bestaan om zienswijzen naar voren te brengen. De kennisgeving van de terinzagelegging van de ontwerp bestemmingsplannen zal in de Staatscourant, in VIA Limburg en via elektronische weg worden gepubliceerd.

Beek, 12 april 2018

Naar boven