Gewijzigde vaststelling wijzigingsplan 'Buitengebied Rucphen 2012, wijzigingsplan Vorenseindseweg ong. tussen 55 en 57 te Sprundel'

Logo Rucphen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Rucphen maken bekend dat het wijzigingsplan ‘Buitengebied Rucphen 2012, wijzigingsplan Vorenseindseweg ong. tussen 55 en 57 te Sprundel’ (kadastraal bekend gemeente Rucphen, sectie T, nummers 1967 en 1968) gewijzigd is vastgesteld, d.d. 3 april 2018. Het doel van het wijzigingsplan is om een Ruimte voor Ruimte woning mogelijk te maken op het perceel aan de Vorenseindseweg ongenummerd, tussen de huisnummers 55 en 57, te Sprundel.

Wijzigingen vastgesteld plan

Het plan is in die zin aangepast dat het bouwvlak is gelegd op de bestemming ‘Wonen’. Het gaat enkel om een aanpassing van de verbeelding.

Ter inzage legging

Het wijzigingsplan ligt met ingang van 12 april 2018 gedurende 6 weken (tot en met 23 mei 2018) ter inzage in het gemeentehuis, Binnentuin 1 te Rucphen. Het plan met nummer NL.IMRO.0840.9000BW023-DEF1 is eveneens in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl, http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen_p?planidn=NL.IMRO.0840.9000BW023-DEF1.

Hogere grenswaarden

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat zij met toepassing van artikel 110a en volgende van de Wet geluidhinder hogere waarden vast hebben gesteld voor de geluidbelasting op de gevel van de nieuw te bouwen woning. Vaststelling van hogere waarden is noodzakelijk omdat uit onderzoek is gebleken dat voor deze woning niet voldaan kan worden aan de voorkeursgrenswaarde van 48dB ten gevolge van het wegverkeerslawaai van de Vorenseindseweg.

Beroep

Gedurende de termijn van inzage bestaat de mogelijkheid beroep in te stellen bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Deze mogelijkheid staat alleen open voor belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen tegen het wijzigingsplan hebben ingediend, dan wel kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. En belanghebbenden kunnen beroep instellen tegen de wijzigingen die zijn aangebracht bij de vaststelling van het wijzigingsplan, ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan.

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan daarom gedurende bovengenoemde termijn eveneens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen die termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, zal de werking van dit besluit worden opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Ter inzage vanaf 12 april 2018 t/m 23 mei 2018

Naar boven