Definitief instemmingsbesluit winningsplan voor Ganzebos Fase II, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Minister van Economische Zaken en Klimaat heeft ingestemd met het winningsplan voor Ganzebos fase II. Van donderdag 12 april 2018 tot en met woensdag 24 mei 2018 ligt het instemmingsbesluit ter visie.

Wat staat er in het winningsplan voor Ganzebos Fase II?

Akzo Nobel Salt B.V. wint sinds 1919 zout in Twente. AkzoNobel heeft het winningsplan Ganzebos fase II ingediend voor een nieuwe zoutwinning in het winningsgebied Ganzebos. Het winningsplan Ganzebos fase II is een vervolg op het winningsplan Ganzebos fase I. AkzoNobel is in 2013 gestart met de zoutwinning Ganzebos fase I. De gehele ontwikkeling van het Ganzebos winningsgebied bestaat uit drie opeenvolgende fases: Ganzebos I, II en III. Het winningsplan Ganzebos fase II beschrijft de ligging van het winningsgebied en op welke wijze AkzoNobel het zout uit het winningsgebied wint en of dat gevolgen heeft in de omgeving van het winningsgebied zoals bodembeweging. Het zoutwingebied ligt geografisch gezien onder de gemeente Enschede op een diepte van circa 500 tot 550 meter. Het zout wordt gewonnen met vijf boorgaten langs de Ganzebosweg in Boekelo en zal naar verwachting tot uiterlijk 2035 duren.

Wat zijn de vervolgstappen?

Alle zienswijzen en reacties zijn betrokken bij het definitieve instemmingsbesluit. In een Nota van Antwoord is opgenomen of en op welke wijze de zienswijzen in het definitieve instemmingsbesluit zijn verwerkt. U kunt het instemmingsbesluit met het winningsplan voor Ganzebos fase II, het nota van antwoord en de bijbehorende stukken van donderdag 12 april 2018 tot en met woensdag 24 mei 2018 inzien op http://www.nlog.nl/opslag-en-winningsplannen-ter-inzage en tijdens reguliere openingstijden op de volgende locaties:

  • Gemeentehuis Enschede, Hengelosestraat 51, 7514 AD Enschede

  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Bezuidenhoutseweg 73, 2594 AC Den Haag

Het ontwerpbesluit met betrekking tot dit project heeft al eerder ter inzage gelegen. Als u op het ontwerpinstemmingsbesluit een zienswijze heeft ingediend en u bent belanghebbende, kunt u nu desgewenst beroep instellen.

Hoe kunt u reageren?

Tot en met woensdag 24 mei 2018 kunt u een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 AE Den Haag. Als u belang hebt bij het besluit en om gegronde redenen niet in staat bent geweest om een zienswijze in te dienen, kunt u ook beroep instellen.

Het instellen van beroep tegen het instemmingsbesluit geschiedt door indiening van een ondertekend beroepschrift dat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht, alsmede de gronden van het beroep bevat.

Voor het indienen van een beroepschrift moet u griffierecht betalen. Nadat u het beroep heeft ingediend, zal de Raad van State u laten weten hoeveel en wanneer u moet betalen. Meer informatie vind u op www.rechtspraak.nl.

Wilt u meer weten?

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer. M. Claasen (tel. 070-379 6132)

op maandagen, woensdagen en vrijdagen tussen 13.30–16.30 uur.

Naar boven