Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan ‘Amstelkwartier tweede fase Weststrook Zuid e.o.’ en ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder het volgende bekend.

 

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 10 april 2018 het ontwerpbestemmingsplan ‘Amstelkwartier tweede fase Weststrook Zuid e.o.’ en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder vrijgegeven voor terinzagelegging.

 

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied ligt in stadsdeel Oost van de gemeente Amsterdam en maakt onderdeel uit van het projectgebied Overamstel. Het bestemmingsplangebied wordt grofweg begrensd door de Joan Muyskenweg aan de westzijde, de verlengde Amstelstroomlaan aan de zuidzijde, het toekomstige buurtpark aan de oostzijde en de toekomstige noordelijke woonblokken van Amstelkwartier tweede fase aan de noordzijde. Het bestemmingsplan beoogt de realisatie mogelijk te maken van maximaal 240 woningen en circa 2.800 m2 bvo aan niet-woonfuncties verdeeld over bedrijven, culturele voorzieningen, dienstverlening, horeca en kantoor. Daarbij ziet het bestemmingsplan toe op de realisatie van een nieuwe vaste brug over de Duivendrechtsevaart, een gedeeltelijke verlegging van de Joan Muyskenweg en oostelijke toe- en afrit van de Nieuwe Utrechtseweg van/naar de Joan Muyskenweg en een gedeeltelijke verlegging van een bestaande hoge druk aardgas transportleiding.

 

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Met het ontwerpbestemmingsplan Amstelkwartier tweede fase Weststrook Zuid e.o. wordt de ontwikkeling van woningen mogelijk gemaakt. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken, dienen voorafgaand aan de vaststelling van het bestemmingsplan op grond van de Wet geluidhinder hogere waarden te worden vastgesteld voor woningen in het plangebied. De voorkeurswaarden van het wegverkeerslawaai en spoorwegverkeerslawaai wordt in het plangebied overschreden.

 

Terinzagelegging en inloopavond

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Amstelkwartier tweede fase Weststrook Zuid e.o.’ en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder liggen, met de daarbij behorende stukken, met ingang van donderdag 12 april 2018 tot en met woensdag 23 mei 2018, gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij:

 

  • Het Stadsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-centrum.

  • De Afsprakenbalie van Stadsloket Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is geopend op maandag tot en met vrijdag geopend van 8.00 tot 18.00 uur. U kunt online een afspraak maken op amsterdam.nl/afspraakmaken of bellen met 14 020.

 

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Amstelkwartier tweede fase Weststrook Zuid e.o.’, met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer ID NL.IMRO.0363.M1802BPGST-OW01.

 

Daarnaast wordt een inloopavond georganiseerd op maandag 23 april 2018 van 18.30 uur tot 20.30 uur in de bouwkeet, Daniel Goedkoopstraat 1 in Amsterdam. U kunt het bestemmingsplan inzien en vragen te stellen aan de ambtenaren die tijdens deze avond aanwezig zijn.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

 

Zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunnen gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging naar voren worden gebracht bij het College van Burgemeester en wethouders van Amsterdam.

 

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gestuurd naar:

 

Gemeente Amsterdam

per adres: de directeur van Ruimte en Duurzaamheid

t.a.v. team Oost/Zuidoost, dhr. E. de Bos

Postbus 2758

1000 CT Amsterdam

 

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarden, kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, team Oost/Zuidoost, dhr. E. de Bos, telefoonnummer 14 020 en emailadres e.de.bos@amsterdam.nl.

 

Amsterdam, 11 april 2018

 

Burgemeester en wethouders van Amsterdam

 

J.J. van Aartsen,

waarnemend burgemeester

 

A.H.P. Van Gils,

gemeentesecretaris

Naar boven