Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan Slotermeer 2018, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

 

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 28 maart 2018 het ontwerpbestemmingsplan Slotermeer 2018 vrijgegeven voor terinzagelegging.

 

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied wordt globaal begrensd door:

  • Noordzijde: de watergang aan de zuidzijde van de Haarlemmerweg;

  • Oostzijde: de Ringspoorbaan;

  • Zuidzijde: de oever van de Sloterplas, de Noordzijde, de H.M. Kraaijvangerstraat, en de watergang ten zuiden van de bebouwing aan de Platostraat en W. Gansfortstraat;

  • Westzijde: de watergangen op de grenzen met Geuzenveld en Eendrachtspark.

     

In de Wet ruimtelijke ordening is bepaald dat een bestemmingsplan niet ouder mag zijn dan tien jaar. Het huidige bestemmingsplan Slotermeer dateert uit 2008. Het is dan ook noodzakelijk om een nieuw bestemmingsplan in procedure te brengen dat voorziet in een actuele juridisch-planologische regeling voor het plangebied. Dit nieuwe bestemmingsplan zal vooral conserverend van aard zijn. Dat wil zeggen dat het plan in hoofdzaak de bestaande bouw- en gebruiksrechten vastlegt.

 

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van donderdag 12 april 2018 tot en met 23 mei 2018 ter inzage op het stadsdeelkantoor van stadsdeel Nieuw-West, Osdorpplein 1000. Het stadsdeelkantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag, van 08.00 tot 20.00 uur.

 

Het ontwerpbestemmingsplan is daarnaast digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is: NL.IMRO.0363.F1701BPSTD-OW01.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

 

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Amsterdam, per adres: Rve Ruimte & Duurzaamheid, t.a.v. mw. L. Grooten, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kan contact worden opgenomen met mw. L. Grooten, Rve Ruimte & Duurzaamheid, team Nieuw-West, telefoonnummer 06 83 51 92 06. Het indienen van een zienswijze per e-mail is niet mogelijk.

 

Amsterdam, 3 april 2018

Burgemeester en wethouders

 

mr. A.H.P. van Gils

secretaris

 

J.J. van Aartsen

waarnemend burgemeester

 

Naar boven