MER-beoordelingsbesluit en ontwerpbestemmingsplan tankstation Zwarteweg

Logo Heerde

MER-beoordelingsbesluit

Het college van Heerde heeft op basis van de aanmeldnotitie MER-beoordeling Tankstation Zwarteweg op 27 maart 2018 besloten dat voor het bestemmingsplan geen Milieu Effect Rapportage (MER) hoeft te worden opgesteld, omdat er geen belangrijke gevolgen voor het milieu te verwachten zijn die de opstelling van een MER noodzakelijk maken.

Het MER-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit ten behoeve van het nieuwe bestemmingsplan. Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht staat tegen deze voorbereidingsbeslissing geen bezwaar of beroep open. Een eventuele reactie op dit besluit kunt u geven in het kader van de procedure van het bestemmingsplan.

Bestemmingsplan

Op 27 maart 2018 heeft het college van Heerde besloten om het ontwerpbestemmingsplan tankstation Zwarteweg (12e herziening Ontwikkelingsgebieden) ter inzage te leggen. Dit overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht.

Doel van het plan

Dit bestemmingsplan maakt de realisatie van een onbemand verkooppunt voor motorbrandstoffen zonder LPG mogelijk. Deze ontwikkeling maakt onderdeel uit van de herinrichting van de provinciale weg Eperweg (N794) en het verwijderen van de woning Eperweg 60 met naastgelegen parkeerplaats, hetgeen noodzakelijk is voor de optimale herinrichting van het gehele gebied. Aan het bestemmingsplan is identificatienummer NL.IMRO.0246.612zwarteweg-ON01 toegekend.

Inzagetermijn

De betreffende stukken inclusief de aanmeldnotitie ‘MER-beoordeling Tankstation Zwarteweg’ liggen vanaf woensdag 11 april 2018 ter inzage voor een periode van zes weken. Op werkdagen is het ontwerpbestemmingsplan in te zien bij de ontvangstbalie in het gemeentekantoor aan de Eperweg 5 in Heerde. Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal te vinden via www.ruimtelijkeplannen.nl en de website van de gemeente Heerde via www.heerde.nl/planneninvoorbereiding.

Zienswijze

Tijdens de periode van 11 april 2018 tot en met 22 mei 2018 kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Heerde. Wanneer u een zienswijze wilt indienen dan kunt u gebruik maken van een van de onderstaande manieren:

  • Schriftelijk door te schrijven naar postbus 175, 8180 AD Heerde

  • Digitaal via www.heerde.nl/zienswijze

  • Mondeling door het maken van een afspraak met M. Kuipers van de afdeling Ruimte, Ondernemen en Wonen. Voor vragen kunt u ook bij haar terecht.

 

 

10 april 2018,

Het college van Heerde,

Mr. G.J. de Graaf,

Burgemeester

B. van Zuthem,

Gemeentesecretaris

Naar boven