Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Partiële herziening Methardusstraat 2 en Zijlstraat 3 Munnekezijl”

Logo Kollumerland en Nieuwkruisland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Kollumerland c.a. maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 22 februari 2018 het bestemmingsplan “Partiële herziening Methardusstraat 2 en Zijlstraat 3 Munnekezijl” gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan

Met de vaststelling van het bestemmingsplan wordt uitbreiding van het op het perceel Methardusstraat 2 te Munnekezijl gevestigde agrarische akkerbouwbedrijf mogelijk gemaakt.

De voorziene uitbreiding van de aardappelbewaarloods past niet binnen de begrenzing van het vigerende bouwvlak. Uitbreiding van het bouwvlak en in samenhang daarmee de uitbreiding van de bewaarloods hebben tot gevolg dat de afstand van de inrichting (het akkerbouwbedrijf) ten opzicht van het bouwvlak op locatie Zijlstraat 2 korter wordt. Daarmee wijzigen de bouwmogelijkheden binnen het bouwvlak van het aldaar gevestigde dorpshuis. Het bestuur van het dorpshuis gaat akkoord met de beperkingen ten aanzien van de bouwmogelijkheden

Wijzigingen

Gebleken is dat in het ontwerpbestemmingsplan het adres van het dorpshuis onjuist is opgenomen. Het foutieve adres, Zijlstraat 3 is gewijzigd in het juiste adres, Zijlstraat 2. Deze wijziging is verwerkt in de toelichting van het bestemmingsplan. Tevens is deze wijziging verwerkt in de titel van het plan. De titel is gewijzigd van “Partiële herziening Methardusstraat 2 en Zijlstraat 3 Munnekezijl” naar “Partiële herziening Methardusstraat 2 en Zijlstraat 2 Munnekezijl”.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan “Partiële herziening Methardusstraat 2 en Zijlstraat 2 Munnekezijl” en de eventueel bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 12 april 2018 gedurende een termijn van zes weken ter inzage. Iedereen kan in die periode het bestemmingsplan inzien tijdens openingstijden in de gemeentehuizen te Kollum (Van Limburg Stirumweg 18) en Dokkum (Koningsstraat 13).Voor inhoudelijke vragen of het inzien van het plan buiten openingstijden, kunt u contact opnemen met de afdeling Doarpen & Wiken, telefoon 0519-298888. Afspraken zullen plaatsvinden in het gemeentehuis van Dokkum.    

Het bestemmingsplan en de eventueel bijbehorende stukken zijn ook te raadplegen via www.kollumerland.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl met de IMROcodering NL.IMRO.0079.BP01491-VA01.

Beroep

Beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State kan worden ingesteld door: 

  • -

    een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

    - een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • -

    een ieder ten aanzien van de wijzigingen.

Gedurende de ter inzage termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA  Den Haag. Het beroepsschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten: naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden voor het beroep. Aan het instellen van beroep zijn kosten verbonden. 

Naar boven