Ontwerp-wijzigingsplan ‘Binnenstad, wijziging horecaquota Brink en Grote Kerkhof’

Logo Deventer

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van donderdag 12 april 2018 tot en met woensdag 23 mei 2018 voor een ieder ter inzage ligt:

 

- het ontwerp-wijzigingsplan “Binnenstad, wijziging horecaquota Brink en Grote Kerkhof”.

 

Inhoud

De gemeente Deventer hanteert een horecabeleid met voor de binnenstad per deelgebied een maximum aantal horecagelegenheden en een verdeling naar horeca-categorieën. Dit is juridisch verankerd in de bestemmingsplannen "Binnenstad", vastgesteld d.d. 12 september 2012 en "Binnenstad, herziening Kop van de Brink", vastgesteld op 29 oktober 2014.

 

Bij de vaststelling van het "Horecabeleid Deventer 2016-2020" is besloten voor de deelgebieden Concentratiegebied de Brink en Kop van de Brink na 1 januari 2018, maar voor 1 januari 2019, de toepassing van het maximumaantal horecabedrijven op te heffen. Hiervoor is een wijziging van de bestemmingsplannen nodig.

 

Inmiddels zijn verzoeken ontvangen om daartoe te besluiten opdat enkele initiatieven, die thans vanwege het maximumstelsel niet kunnen worden uitgevoerd, medio dit jaar kunnen worden gerealiseerd. Een aanpassing vraagt de nodige tijd (bv periode van zienswijze), zodat besluitvorming thans wenselijk is.

 

Bij de vaststelling van het "Horecabeleid Deventer 2016-2020" is verder besloten voor het Grote Kerkhof de toepassing van het maximumaantal horecabedrijven daar met onmiddellijke ingang op te heffen. Dit is beleidsmatig zo toegepast (waar nodig geeffectueerd via een omgevingsvergunning), maar dient nu ook te worden aangepast in het bestemmingsplan. Voorliggend wijzigingsplan voorziet hierin. Gelijktijdig met dit ontwerp-wijzigingsplan ligt ook het ontwerp-wijzigingsplan ‘Binnenstad, herziening Kop van de Brink, wijziging horecaquota’ ter inzage.

 

Inzien

Het bestemmingsplan kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.W031-OW01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.W031-/NL.IMRO.0150.W031-OW01/

Het bestemmingsplan kunt ook u inzien op:

• http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

Ook kunt u het plan inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1.

 

Reageren

Het ontwerp-wijzigingsplan ‘Binnenstad, wijziging horecaquota Brink en Grote Kerkhof’ ligt van donderdag 12 april tot en met woensdag 23 mei 2018 ter inzage.

 

Vanaf donderdag 12 april tot en met woensdag 23 mei 2018 kan een ieder zijn of haar zienswijze indienen.

 

Als u een reactie wilt geven op het ontwerp-wijzigingsplan dan brengt u een zienswijze in.

• Stuur uw schriftelijke zienswijzen aan:

het college van burgemeester en wethouders

t.a.v. het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling

Postbus 5000,

7400 GC Deventer

o.v.v. ‘zienswijze ontwerp-wijzigingsplan ‘Binnenstad, wijziging horecaquota Brink en Grote Kerkhof’

• Dien uw zienswijze digitaal in via

www.deventer.nl/zienswijze

• Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar te maken bij de heer H. Meerbeek van het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling, telefoon 14 0570.

 

Het is niet mogelijk om uw zienswijzen via e-mail in te dienen.

 

Wat gebeurt er met uw reactie?

Na de inzage periode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenaamde “reactienota”. Mogelijk wordt het wijzigingsplan op onderdelen aangepast. Vervolgens wordt het wijzigingsplan ter vaststelling aan het college aangeboden.

 

Het vervolg

Tegen de vaststelling van het wijzigingsplan kan beroep aangetekend worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven