Bestemmingsplan Landgoed de Emsterhof onherroepelijk

Logo Epe

Burgemeester en wethouders van Epe maken bekend dat het bestemmingsplan Landgoed de Emsterhof onherroepelijk is geworden.

Het bestemmingsplan bevat de juridisch-planologische regeling voor het nieuwe landgoed, waarbij landbouwgrond wordt omgezet in natuur en drie nieuwe woningen worden gerealiseerd als compensatie voor waardeverlies van de grond en de duurzame instandhouding van de natuur. Bijzonder hierbij is dat de boerderij De Emsterhof, welke één van de oudste beschreven boerenplaatsen in de gemeente Epe is, het dominante gebouw op het landgoed blijft. De nieuwe woningen worden allen hieraan ondergeschikt gemaakt.

Het vastgestelde bestemmingsplan heeft met ingang van 3 mei 2017 zes weken voor een ieder ter inzage gelegen. Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan zijn beroepen ingesteld bij de Raad van State. De beroepen zijn ongegrond verklaard. Het bestemmingsplan is daarmee per 27 december 2017 onherroepelijk geworden.

Ter inzage

U kunt het onherroepelijke bestemmingsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, vervolgens kunt u het bestemmingsplan oproepen op het scherm, bijvoorbeeld door het adres in te typen of in te zoomen op de kaart. U kunt ook de plan-ID ingeven: NL.IMRO.0232.BG053LgEmsterhof-VBP1, of deze link gebruiken:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0232.BG053LgEmsterhof-VBP1

De bronbestanden zijn beschikbaar op:

http://epe.gemeentedocumenten.nl/NL.IMRO.0232.BG053LgEmsterhof-VBP1

Het onherroepelijke bestemmingsplan ligt permanent ter inzage op werkdagen van 08.00 – 12.00 uur (op woensdag van 8.00 – 17.00 uur, op woensdag na 17.00 uur op afspraak) bij de Publiekswinkel in het gemeentehuis te Epe. Het bestemmingsplan is ook in te zien via www.epe.nl, onder Bekendmakingen – Planologie, Bouwen en Wonen.

Epe, 17 januari 2018

Naar boven