Ontwerpbestemmingsplan “Driebergen buitengebied”, gemeente Utrechtse Heuvelrug

Logo Utrechtse Heuvelrug

Het O ntwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 13 april 2018 gedurende zes weken (tot en met 24 mei 2018) het ontwerpbestemmingsplan ‘Driebergen buitengebied’ en de daarbij behorende hebbende stukken, waaronder de PlanMER, voor iedereen ter inzage liggen (identificatienummer ontwerpbestemmingsplan: NL.IMRO.1581.DBGbuitengebied-ON01).

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het ontwerpbestemmingsplan beoogt de planologisch-juridische basis voor de inrichting van het ruimtelijk beheer in een deel van het buitengebied van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het betreft een actualisatieplan dat meerdere oude bestemmingsplannen vervangt. Het plangebied bestaat uit het hele buitengebied van de voormalige gemeente Driebergen-Rijsenburg. Met dit bestemmingsplan komt er voor het plangebied een geactualiseerde planologische bouw- en gebruiksregeling voor het buitengebied van Driebergen met een balans tussen rechtszekerheid en flexibiliteit.

In het ontwerp-bestemmingsplan zijn als gevolg van de resultaten van de PlanMER aanvullende regels opgenomen. Tevens zijn een tweetal nieuwe ontwikkelingen in het plan meegenomen t.w. de invulling van landgoed Broekbergen, Kloosterlaantje 1, met sloop van delen van niet monumentale delen van het complex en nieuwbouw van (zorg)woningen/kantoren De andere ontwikkeling is de uitbreiding van het agrarisch bedrijf Dwarsweg 4 te Driebergen. Er wordt voor deze ontwikkelingen geen exploitatieplan opgesteld aangezien het kostenverhaal anderszins verzekerd is.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien of raadplegen?

Het plan en de daarop betrekking hebbende stukken, waaronder de PlanMER, is binnen de genoemde

termijn digitaal raadpleegbaar en beschikbaar via de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ga naar

www.heuvelrug.nl/terinzage.

U kunt het bestemmingsplanplan ook inzien in het Publiekscentrum Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2 in Doorn en in de bibliotheek van Driebergen-Rijsenburg tijdens de openingsuren.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder naar keuze via de website, schriftelijk of mondeling maar niet per email, een zienswijze indienen:

  • Zienswijzen via de website kunnen worden ingediend met het onlineformulier. Ga naar www.heuvelrug.nl/terinzage;

  • Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van de Utrechtse Heuvelrug, Postbus 200, 3940 AE Doorn;

  • Als u een mondelinge zienswijze naar voren wilt brengen neem dan vóór 10 mei 2018 contact op met Alfons Mulder of Eline van Bemmel van het team Omgevingsontwikkeling via 0343 - 56 56 00 .

Vervolgtraject

Van eventuele zienswijzen zal een aparte nota worden gemaakt. De zienswijzen zullen aan het college van burgemeester en wethouders worden voorgelegd en vervolgens aan de gemeenteraad ter (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan worden aangeboden.

Naar boven