Gemeente Maastricht, tervisielegging ontwerp-facetbestemmingsplan ‘Woningsplitsing en Woningomzetting’

Logo Maastricht

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat het ontwerp-facetbestemmingsplan ‘Woningsplitsing en woningomzetting’ voor de duur van zes weken ter inzage ligt. In dit plan zijn geen ontwikkelingen waarvoor een exploitatieplan moet worden opgesteld.

Gebiedsomschrijving en korte inhoud

Op dit moment zijn de mogelijkheden voor woningsplitsing en woningomzetting niet in alle bestemmingsplannen op gelijke wijze vastgelegd. Hierdoor kan niet in alle gevallen getoetst kan worden aan de Woonprogrammering Maastricht, het beleid “splitsen en omzetten van woningen” en de uitvoeringsregels. Met dit facetplan wordt ervoor gezorgd dat in alle gevallen aan dezelfde regels moet worden getoetst en worden de mogelijkheden tot het realiseren van kamergewijze verhuur gereguleerd. Hiermee willen we zorgen voor een evenwichtige verdeling en een prettige woonomgeving voor iedereen.Daarnaast is in dit plan een aangescherpte regeling opgenomen voor het verhuren van wooneenheden in woningen waar de eigenaar het hoofdverblijf heeft, de zogenaamde hospes/hospitaregeling.

Terinzagelegging, verbeelding en digitaal beschikbaar stellen:

Met ingang van 13 april 2018 liggen het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken ter inzage aan het gemeenteloket, Mosae Forum 10, Maastricht. Het digitale plan is te raadplegen op de landelijke website:

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpwonsplitwonomzet-ow01

Schriftelijke en mondelinge zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging kunt u schriftelijk of mondeling reageren op dit plan. Richt schriftelijke zienswijzen aan de gemeenteraad van Maastricht, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht. Dit kan ook per e-mail via post@maastricht.nl onder vermelding van: Aan de raad, zienswijzen ontwerp-facetbestemmingsplan ‘Woningsplitsing en Woningomzetting’. Mondeling kan op dinsdag 24 april 2018 van 9.00 uur tot 11.00 uur of op donderdag 26 april 2018 van 16.00 uur tot 18.00 uur. Maak een afspraak 24 uur voor de dag van uw keuze met dhr. P. Tullemans tel. 043-3504861. Het gesprek vindt plaats in Mosae Forum.

 

Maastricht, 12 april 2018.

Burgemeester en wethouders van Maastricht,

De Secretaris,

Dhr. P.J. Buijtels

 

De Burgemeester,

Mw. J.M. Penn-te Strake

 

Naar boven