Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpomgevingsvergunning ‘Heilig Hartenkerk’

Logo 's-Hertogenbosch

Kennisgeving op grond van artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Heilig Hartenkerk’ (NL.IMRO.0796.0002366-1301) vanaf 9 april 2018 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Het plangebied wordt aan drie zijden omsloten door de Lucas van Leijdenstraat / Rubensstraat / Graafseweg. Op het perceel staat de voormalige Heilig Hartenkerk. Dit plan maakt de ontwikkeling van 12 grondgebonden woningen in de voormalig kerk en twee vrijstaande geschakelde woningen aan de Graafseweg mogelijk. Het bestaande monumentale kerkgebouw blijft daarbij behouden. Ook wordt in het bestemmingsplan meer groen toegevoegd.

Kennisgeving op basis van de Coördinatie verorden ing

Het college van burgemeester en wethouders maakt op basis van de Coördinatieverordening ook bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteit(en) bouwen. De omgevingsvergunning omvat de ontwikkeling van 12 grondgebonden woningen in de voormalig kerk en twee vrijstaande geschakelde woningen aan de Graafseweg. De ontwerp omgevingsvergunning ligt tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan vanaf 9 april 2018 gedurende zes weken ter inzage.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl/inwoner/bouwen-en-wonen/ruimtelijkeplannen/ruimtelijke-plannen-in-procedure of op www.ruimtelijkeplannen.nl bestemmingsplan Heilig Hartenkerk. Hier kunt u ook de authentieke bestanden vinden.

Wilt u de ontwerp omgevingsvergunning inzien, dan kunt u hiervan een digitaal exemplaar aanvragen via de site: https://www.s-hertogenbosch.nl(ga naar Inwoner – Vergunning of melding – Omgevingsvergunning) en stuur dan een email naar omgevingsvergunning@s-hertogenbosch.nl.

Heeft u geen internet? In de hal van het Stadskantoor kunt u gebruik maken van computers met internet om het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning digitaal in te zien.

Wilt u r eageren?

In de periode dat een ontwerpbestemmingsplan en een ontwerp omgevingsvergunning ter inzage ligt, kan iedereen hierop schriftelijk of mondeling reageren door een zienswijze in te dienen.

Wilt u een zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan?

  • U kunt uw schriftelijke zienswijze sturen naar: de gemeenteraad van ‘s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Graag onder vermelding van zaaknummer 7551327.

  • Wilt u mondeling een zienswijze naar voren brengen? Dan kunt u hiervoor een afspraak maken met de heer P. van Dongen, juridische beleidsmedewerker afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw (ROS), tel. (073) 615 55 29. Voor het maken van een afspraak met hem kunt u ook bellen met het secretariaat van de afdeling ROS, tel. (073) 615 56 04.

  • Ook is het mogelijk om uw zienswijze digitaal in te dienen met DigiD. U kunt daarvoor naar de gemeentelijke site www.s-hertogenbosch.nl, ‘Stad en bestuur’, ‘Bestuur’, ‘Indienen zienswijzen’. Onder het kopje “Hoe kan ik een zienswijze indienen?” kunt u naar het digitale formulier.

Wilt u een zienswijze indienen op de ontwerp omgevingsvergunning?

  • U kunt uw schriftelijke zienswijze sturen naar: het college van burgemeester en wethouder van ’s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch;

  • Wilt u mondeling een zienswijze op de ontwerp omgevingsvergunning naar voren brengen? Dan kunt u hiervoor een afspraak maken met de heer P. van Dongen, juridische beleidsmedewerker afdeling ROS, tel. (073) 615 55 29. Voor het maken van een afspraak met hem kunt u ook bellen met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, tel. (073) 615 56 04.

  • Ook is het mogelijk om uw zienswijze digitaal in te dienen met DigiD. U kunt daarvoor naar de gemeentelijke site www.s-hertogenbosch.nl, ‘Stad en bestuur’, ‘Bestuur’, ‘Indienen zienswijzen’. Onder het kopje “Hoe kan ik een zienswijze indienen?” kunt u naar het digitale formulier.

Naar boven