Publicatiedatum: 5 april 2018

Logo Amstelveen

O ntw erp bestemmingsplan ‘ Wester Amstel 2018’

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken, ingevolge het bepaalde ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van 6 april tot en met 17 mei 2018 voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan “Wester Amstel 2018” met de bijbehorende stukken.

De wet schrijft voor dat een bestemmingsplan elke 10 jaar opnieuw moet worden vastgesteld. Het geldende plan is onherroepelijk geworden in 2009. Het bestemmingsplan omvat het gebied gelegen tussen de Kalfjeslaan, de Amstel, de grens van het Tracébesluit van de A9 en de oostelijke stadsrand.

Het bestemmingsplan is overwegend conserverend van aard. Dat wil zeggen dat bestaande functies en bebouwing wordt vastgesteld en er slechts beperkt ruimte is voor nieuwe ontwikkelingen of intensivering van het bestaande gebruik. Het plan heeft in hoofdlijnen tot doel de landschappelijke kwaliteit van het bovenland en de polder en de cultuurhistorische kenmerken van de Amsteldijk te beschermen. Daarom is het Beeldkwaliteitplan Amsteldijk in dit bestemmingsplan verwerkt.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende verbeelding, planregels en toelichting ligt gedurende zes (6) weken ter inzage met ingang van 6 april t/m 17 mei 2018.

De stukken zijn op de volgende wijze in te zien:

Digitaal

U kunt de digitale versie van het ontwerp bestemmingsplan "Wester Amstel 2018” raadplegen op:

  • de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl onder http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.14A-OW01

  • en op de gemeentelijke website onder: http://0362.ropubliceer.nl

Papier

Het papieren ontwerp bestemmingsplan “Wester Amstel 2018” met behorende stukken liggen gedurende de genoemde termijn ter inzage bij de Balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1. Voor openingstijden zie: http://www.amstelveen.nl/baliebouwen.

Zienswijzen

Gedurende voornoemde termijn wordt een ieder in de gelegenheid gesteld om een schriftelijke of mondelinge zienswijze naar voren te brengen. Schriftelijke zienswijzen worden gericht aan de gemeenteraad van Amstelveen (postbus 4, 1180 BA Amstelveen) onder vermelding van zaaknummer Z-2017/009373 en ‘zienswijze Wester Amstel’. Zienswijzen kunnen tevens via de gemeentelijke website worden ingediend door op de hiervoor genoemde webpagina de optie ‘reageren’ te kiezen. Degene die buiten de openingstijden inzage wil hebben en degene die mondeling zijn zienswijze naar voren wil brengen kan daarvoor contact opnemen met de behandelend ambtenaar via telefoonnummer 0297-387575.

Naar boven