Ontwerpbestemmingsplan Jan Steenstraat en Burgemeester Corbeijstraat

Logo Sittard-Geleen

BEKENDMAKING

Sittard, bestemmingsplan “Jan Steenstraat en Burgemeester Corbeijstraat”

Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 14 december 2017 het bestemmingsplan “Jan Steenstraat en Burgemeester Corbeijstraat” heeft vastgesteld.

U kunt het bestemmingsplan vanaf 15 januari 2018 gedurende een periode van zes weken (dus tot 26 februari 2018), inzien in de stadswinkel locatie Geleen Markt 1 in Geleen. De Stadswinkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur en donderdagavond van 18.00-20.00 uur.

Het bestemmingsplan is tevens in te zien op: www.ruimtelijkeplannen.nl

plan-id.: NL.IMRO.1883.JSteenstrSittard-VA01

Planbegrenzing:

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op een gebiedsontwikkeling aan de Jan Steenstraat en de Burgemeester Corbeijstraat te Sittard. Het plan voorziet in de sloop van 147 verouderde huurwoningen aan de Jan Steenstraat en de Burgemeester Corbeijstraat en herbouw van woningen passend bij de behoefte. Aan de zuidzijde van de Jan Steenstraat worden 22 grondgebonden patiowoningen gebouwd. Het vrijkomende gebied ten noorden van de Jan Steenstraat wordt landschappelijk ingericht. Aan de Burgemeester Corbeijstraat worden 18 grondgebonden gezinswoningen in twee bouwlagen met kap terug gebouwd.

Het bestemmingsplan geeft het planologisch juridisch kader voor deze gebiedsontwikkeling.

Beroepsmogelijkheden

Tijdens genoemde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij de gemeenteraad;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

Beroepschriften dienen schriftelijk te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien u niet op de uitspraak van de Raad van State kunt wachten, kunt u een voorlopige voorziening aanvragen bij voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven