Ontwerpbestemmingsplan ‘Parapluregeling Archeologie’

Logo Neder-Betuwe

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe maken bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het ontwerp van het bestemmingsplan “Parapluregeling Archeologie” ter inzage ligt.

In 2016 zijn de Nota Archeologiebeleid 2016 en de daarbij behorende archeologische beleidskaart door de gemeenteraad vastgesteld. Op basis van de beleidskaart gelden er op bepaalde gronden archeologische verwachtingswaarden. In het voorliggende bestemmingsplan krijgen de gronden met een dergelijke archeologische verwachtingswaarde een passende archeologische dubbelbestemming.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage van 12 april 2018 t/m 23 mei 2018 bij de receptie in het gemeentehuis, Burgemeester Lodderstraat 20 te Opheusden. Het ontwerpbestemmingsplan is ook raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1740.bpNBarcheologie-ont1 en op de gemeentelijke website www.nederbetuwe.nl (Gemeente - Bekendmakingen - 2018 - week 15 - Ruimtelijke Ontwikkeling - Ontwerpbestemmingsplan “Parapluregeling Archeologie“).

Schriftelijke of mondelinge zienswijzen over dit ontwerpbestemmingsplan kunnen door eenieder gedurende bovengenoemde termijn worden kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad, t.a.v. de raadsgriffier, postbus 20, 4043 ZG Opheusden. Indien u uw zienswijze mondeling naar voren wilt brengen, dient u hiervoor vooraf telefonisch een afspraak te maken.

Opheusden, 11 april 2018

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe

Naar boven