Bekendmaking voornemen onttrekken weg aan de openbaarheid Noordelijk weggedeelte It Dok te Heerenveen

Logo Heerenveen

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij voornemens is om de raad voor te stellen het noordelijk weggedeelte van It Dok te Heerenveen aan het openbaar verkeer te onttrekken. Het betreft het laatste deel van It Dok, dat dood loopt en eigendom is van Van der Werff Logistics, gevestigd aan It Dok 8 te Heerenveen.

De onttrekking aan de openbaarheid is naar het oordeel van het college mogelijk omdat het noordelijk weggedeelte van It Dok geen ontsluitingsfunctie meer heeft voor andere bedrijven. Het dient uitsluitend voor de bereikbaarheid en ontsluiting van Van der Werff Logistics. Door de onttrekking van het noordelijk weggedeelte van It Dok worden andere bedrijven gevestigd aan It Dok niet benadeeld in hun bereikbaarheid.

Om alle belangen die bij dit besluit een rol kunnen spelen goed te kunnen afwegen, wordt op grond van artikel 11 van de Wegenwet de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van de Algemene wet bestuursrecht (Afdeling 3.4) gevolgd. Dit houdt in dat voor belangstellenden eerst het ontwerpbesluit ter inzage ligt waar belanghebbenden hun zienswijze over kenbaar kunnen maken.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit is vermeld onderaan deze bekendmaking. Ook ligt deze met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende 6 weken ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Crackstraat 2 te Heerenveen.

Zienswijzen

Gedurende de hiervoor vermelde termijn kunnen belanghebbenden op de volgende wijze een zienswijze op het ontwerpbesluit kenbaar maken bij de burgemeester en wethouders van Heerenveen:

  • Schriftelijk t.a.v. het college van burgemeester en wethouders van Heerenveen, Postbus 15.000, 8440 GA HEERENVEEN;

  • Mondeling: voor een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de heer F. Cuperus, telefoonnummer (0513) 61 76 63.

Wij wijzen er nog op dat slechts beroep tegen het uiteindelijke besluit kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en men belanghebbende is.

Vervolg op de inspraak

De gemeenteraad beoordeelt of de zienswijzen zullen leiden tot inhoudelijke aanpassing van het ontwerpbesluit. Van de inspraak zal een eindverslag worden opgemaakt. Het eindverslag bevat in elk geval een overzicht van de gevolgde inspraakprocedure, een weergave van de zienswijzen, die tijdens de inspraak mondeling of schriftelijk naar voren zijn gebracht en een reactie op deze zienswijzen, waarbij met redenen omkleed wordt aangegeven op welke punten al dan niet tot aanpassing van de verordening wordt overgegaan. Het eindverslag wordt op de gebruikelijke wijze openbaar gemaakt.

Na afloop van de inspraaktermijn zal de gemeenteraad het besluit vaststellen en bekendmaken in de digitale Staatscourant op www.overheid.nl.

Rechtsbescherming

Gedurende deze termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingediend, of die waarvan niet verweten kan worden geen of niet tijdig zienswijzen te hebben ingediend, op grond van de Algemene wet bestuursrecht beroep indienen bij de rechtbank Noord-Nederland, postbus 150, 9700 AD Groningen.

Het beroepschrift dient te worden ondertekend en bevat ten minste:

  • a.

    de naam en het adres van de indiener;

  • b.

    de dagtekening;

  • c.

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • d.

    de gronden van het beroep.

Het indienen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Indien beroep is ingesteld kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingediend, of waarvan niet verweten kan worden (tijdig) zienswijzen te hebben ingediend, de voorzieningenrechter van genoemde rechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Zowel voor het in behandeling nemen van het beroep als het verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Ontwerp-besluit

Onttrekking aan de openbaarheid van het noordelijk weggedeelte van It Dok gelegen ter hoogte van It Dok 8 te Heerenveen

De raad van de gemeente Heerenveen;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van … 2018 ;

gelet op, het bepaalde in de artikelen 7 en 9 van de Wegenwet en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht;

overwegende dat,

alle bedrijfspercelen van het noordelijke weggedeelte van It Dok eigendom zijn van Van der Werff Logistics;

het noordelijk weggedeelte van It Dok een doodlopende weg is;

het noordelijke weggedeelte van It Dok geen ontsluitingsfunctie meer heeft voor andere bedrijven;

het noordelijk weggedeelte van It Dok uitsluitend dient voor de bereikbaarheid en ontsluiting van Van der Werff Logistics;

hiermee Van der Werff Logistics enige belanghebbende is van dit noordelijk weggedeelte van It Dok;

bij onttrekking van het noordelijk weggedeelte van It Dok andere bedrijven gevestigd aan It Dok niet worden benadeeld in hun bereikbaarheid;

onttrekking van het noordelijk weggedeelte van It Dok niet ten koste gaat van de verkeersveiligheid;

het noordelijk weggedeelte van It Dok al jarenlang wordt onderhouden door Van der Werff Logistics;

het noordelijk weggedeelte van It Dok ter hoogte van It Dok 8 te Heerenveen eind december 2016 is verkocht en overgedragen aan Van der Werff Logistics;

Van der Werff de gemeente heeft verzocht het noordelijk weggedeelte van It Dok achter het hekwerk aan de openbaarheid te onttrekken;

op grond van artikel 9 van de Wegenwet de gemeenteraad bevoegd is wegen te onttrekken aan het openbaar verkeer;

het ontwerpbesluit overeenkomstig het bepaalde in afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht met ingang van .. april 2018 gedurende 6 weken ter inzage heeft gelegen;

er gedurende deze termijn .. zienswijzen zijn binnengekomen.

Besluit

  • 1.

    Het noordelijk weggedeelte conform bijgevoegde tekening van It Dok ter hoogte van It Dok 8 te Heerenveen aan het openbaar verkeer te ontrekken;

  • 2.

    Dit besluit in werking te laten treden op de dag na bekendmaking in de Staatscourant.

Aldus besloten in de openbare vergadering van de raad, gehouden op XXXX.

De griffier,

mevrouw W.J.M.A. Jansen

De voorzitter,

de heer T.J. van der Zwan

Beroep

Binnen zes weken na de bekendmaking van dit besluit kunnen belanghebbenden die eerder een zienswijze hebben ingediend hiertegen beroep instellen bij de Rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Het beroepschrift moet op grond van artikel 6:5 jo 7:1 van de Awb ondertekend zijn en moet ten minste bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening en een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep. Bij het beroepschrift dient zo mogelijk een afschrift van dit besluit te worden overgelegd.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij de genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor het instellen van beroep is een griffierecht verschuldigd. De griffier zendt hiervoor een rekening.

Naar boven